Karin Salling har et nært forhold til Jydsk Væddeløbsbane og er utilfreds med udsigten til en eventuel flytning. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Karin Salling har et nært forhold til Jydsk Væddeløbsbane og er utilfreds med udsigten til en eventuel flytning. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Karin Salling retter skarp kritik mod stadionplanen

Mangeårig fan af Jydsk Væddeløbsbane og hesteejer Karin Salling er stærkt kritisk overfor ny stadionplan, som vil flytte væddeløbsbanen for at skaffe penge til et nyt fodboldstadion

Af
Jørgen Rye og Mikkel Hemmer-Hansen

JP Aarhus

Normalt holder hun sig fra de politiske diskussioner, Karin Salling, næstformand i Salling Fondene, men når det gælder planerne for et nyt stadion i Aarhus, gør hun her en sjælden undtagelse.

"Normalt blander jeg mig ikke i politik, men i den her sag er jeg utilfreds, og som flere andre vil jeg have klare svar fra politikerne på, hvad de har tænkt sig at gøre med væddeløbsbanen - de kan jo ikke bare smide hestene ud."

Sådan lyder det fra Karin Salling, der har heste på Jydsk Væddeløbsbane, er kommet på banen gennem 25-30 år, også med sin nu afdøde mand Herman Salling, og hun elsker atmosfæren på banen, som er en 'grøn oase i midt i byen', som hun beskriver det.

Vi flytter os ikke, før vi ved præcis, hvor de vil have os hen. Vi har kontrakt til 2029, så de må vente i 10 år

Derfor har det gjort stort indtryk på hende, at styregruppen for stadionprojektet anbefaler en løsning, hvor væddeløbsbanen flyttes, så der kan sælges grunde til at finansiere et nyt fodboldstadion.

"Det forslag virker meget amatøragtigt og uambitiøst, for man kan jo ikke bygge et stadion, uden at det koster noget. Når politikerne bliver spurgt om deres mening om væddeløbsbanen, så mumler de blot og giver ingen klare svar. Væddeløbsbanen har ligget der i snart 100 år, og det kan jo ikke passe, at man ikke kan have en væddeløbsbane i Danmarks næststørste by – i København har man to væddeløbsbaner," siger Karin Salling og fortsætter:

"Politikerne taler uden om, for de ved jo godt, at det vil koste rigtig mange penge at flytte væddeløbsbanen, og jeg tror slet ikke, de tænker på de 80 heste, der står fast på væddeløbsbanen. Når der er løbsdag, er der op mod 140 heste, og derudover er det et smukt grønt område, som politikerne vil plastre til med huse. Jeg tror heller ikke, at beboerne i området vil være særlig glade for den byggeplan," siger hun.

Under AGF nyt stadion

Karin Salling understreger, at kritikken ikke er rettet mod AGFs ønske om at få et nyt stadion.

"Med hensyn til AGF, som jeg er ambassadør for, så tror jeg ikke, at de kommer til at spille bedre, fordi de får publikum tættere på, men jeg under dem absolut en anden bane. Men jeg forstår ikke, at man ikke blot kan bygge en anden bane det samme sted, uden at væddeløbsbanen skal flyttes," siger hun.

Jydsk Væddeløbsbane har en lejeaftale med Aarhus Kommune frem til 2029, men den politiske styregruppe bestående af teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) og byrådsmedlem Hans Skou (V) har lagt op til, at der skal indledes forhandlinger med væddeløbsbanens ledelse om en tidligere flytning.

Det er imidlertid ikke en løsning, som Karin Salling bifalder:

"Vi flytter os ikke, før vi ved præcis, hvor de vil have os hen. Vi har kontrakt til 2029, så de må vente i 10 år. Så ved jeg godt, at vi så ikke har noget at forhandle med, men det vil jo koste næsten de samme 300-400 mio. kr. at flytte væddeløbsbanen, som det vil koste at bygge et nyt stadion," siger hun.

Publiceret 07 December 2018 06:58

SENESTE TV