Væddeløbsbanen skal måske nedlægges og genetableres, hvis stadionområdet skal kunne finansieres. Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix

Væddeløbsbanen skal måske nedlægges og genetableres, hvis stadionområdet skal kunne finansieres. Foto: Anita Graversen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Stadionplaner kan skabe hestemekka i syd:

"Oplagt at lægge væddeløbsbanen her"

Beslutter politikerne, at Jydsk Væddeløbsbane skal flytte, finder hestesportcenteret det oplagt med en genetablering i Vilhelmsborg. Væddeløbsdirektør vil helst blive

Af
Danni Paulsen

Skal væddeløbsbanen have lov til at blive, hvor den er i dag, eller skal grunden i stedet bruges til at bygge boliger?

Det er et af de helt store spørgsmål i forbindelse med tankerne om et nyt stadionbyggeri på Stadion Allé.

Den politiske styregruppe, der skal undersøge mulighederne for stadionområdet, var meget klar i mælet, da en stadionanalyse tirsdag blev præsenteret. De hælder til en flytning af væddeløbsbanen, så salg af byggeretter kan finansiere det meste af et stadionbyggeri og en genetablering af væddeløbsbanen.

En genetablering vil koste 264 millioner kroner, og politikerne lod forstå, at Vilhelmsborg i Aarhus Syd var den helt oplagte placering.

Det er Casper Cassøe, direktør for Det Nationale Hestesportcenter Vilhelmsborg, enig i.

"Om det er en god eller dårlig idé at flytte væddeløbsbanen ud af byen, skal jeg ikke udtale mig om, men kommer det dertil, så er den mere end velkommen herude," siger han og peger på, at kommunen ejer over 200 hektar landbrugsjor tilknyttet godset.

Vi har længe vidst, at der blev leget med tanken, så det er ikke helt nyt for os

Derudover fremhæver han den kommende Bering-Beder-vej i forhold til tilkørselsmuligheder, men vigtigst er mulighederne for samarbejde.

"Hvis det er den vej, man vil gå, så er det oplagt at lægge den her. Der vil være masser af synergier i fælles løsninger. Når vi har store ridearrangementer, lejer vi et hav af teltstalde, men kommer væddeløbsbanen hertil vil man kunne lave et fælles fællesområde til transportstalde og arrangementer."

Casper Cassøe understreger, at han føler med folkene fra Jydsk Væddeløbsbane, der går en usikker fremtid i møde, men ender det hele med en flytning, ser han store muligheder i at skabe et unikt hestemekka i Vilhelmsborg.

"I dag har vi over 100.000 besøgende om året på Vilhelmsborg, men det vil da give en massiv attraktion såvel lokalt som turismemæssigt og rigtig mange muligheder for at promovere Aarhus og hestesporten."

Vil gerne blive

Hos Jydsk Væddeløbsbane glæder direktør Flemming Sunn sig over, at politikerne går respektfuldt til opgaven og de interessenter, der er i området i dag, men der er ingen tvivl om, at han helst vil blive.

"Vi er glade for den placering, vi har, og føler, der er mange gevinster ved den bynære placering. Vi er åbne for en konstruktiv dialog, men lige nu forholder vi os til det, vi ved, og det er, at vi har en lejekontrakt til og med 2029, og så må vi se, hvor det hele bærer hen."

Han ser slet ikke noget afgjort endnu.

"Jeg hæfter mig ved, at de siger, at de er åbne for, at der kan komme andre tanker eller finansieringsmuligheder på bordet. Den endelige beslutning skal træffes af byrådet, og man hører nogen - også fra Venstre - ytre andre ønsker. Men jeg vil rose politikerne for at igangsætte debatten på et kvalificeret grundlag."

Ukendte konsekvenser

Hvad angår en eventuel fremtid i Vilhelmsborg, så er tanken ikke totalt fremmed for Flemming Sunn.

"Jeg synes, det er vigtigt at holde alle døre åbne. Vilhelmsborg er et sted i Aarhus, der er et fællesskab omkring heste, men det er ikke ensbetydende med, at det er det eneste stadig, man kan ligge en væddeløbsbane. Det er for tidligt at gisne om de scenarier, men vi har da en vis forståelse for og samhørighed med Vilhelmsborg," siger han og anerkender, at der kan være gode synergi-effekter.

"Der er da selvfølgelig nogle helt oplagte muligheder, når der er tale om heste. Men der er også ting, hvor vi absolut ikke gør det samme."

Hvilke konsekvenser en flytning vil have for Jydsk Væddeløbsbane, tør han ikke spå om.

"Det vil svare til at spørge, hvordan vejret vil være om tre måneder. Det kan man ikke sige noget om, fordi det er så stort og omfattende. Men vi har bestyrelsesmøde på torsdag, og der vil bestyrelsen selvfølgelig diskutere det her indgående og omfattende. Og så begynder vi at gøre vores overvejelser i de her retninger. Vi har længe vidst, at der blev leget med tanken, så det er ikke helt nyt for os."

Publiceret 06 December 2018 10:56

SENESTE TV