Peter Sporleder støtter ikke sine partifæller i deres ambitioner om et nyt fodboldstadion. Foto: Danni Paulsen

Peter Sporleder støtter ikke sine partifæller i deres ambitioner om et nyt fodboldstadion. Foto: Danni Paulsen

V-byrådsmedlem går imod nyt stadion

Venstres Peter Sporleder går imod sin egen partiledelse og siger nej til at flytte væddeløbsbanen for at bebygge området, så der kan blive råd til et nyt fodboldstadion

Af
Jørgen Rye og Mikkel Hemmer-Hansen

JP Aarhus

Blot én dag efter at Venstre meddelte, at partiet går efter at flytte væddeløbsbanen, så der kan blive råd til et nyt fodboldstadion, meddeler Venstre byrådsmedlem Peter Sporleder, at det bliver uden hans stemme.

"Mange har spurgt om min holdning til et nyt stadion, og mit svar er det samme, som det har været hidtil: Jeg kan ikke støtte, at vi fjerner travbanen for at bebygge arealerne for at få råd til et nyt og større stadion," skriver Peter Sporleder på sin Facebookside.

På et pressemøde tirsdag middag på Aarhus Rådhus annoncerede Venstre-rådmand Bünyamin Simsek og V-byrådsmedlem Hans Skou som en del af en politisk styregruppe, hvor kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) er den tredje deltager, at de er tilhængere af det såkaldte scenarie 4 i PWCs stadionanalyse.

Det er et scenarie, hvor Jydsk Væddeløbsbane flyttes til Vilhelmsborg, så der kan sælges byggegrunde på væddeløbsbaneområdet og derved skaffes penge nok til byggeri af et nyt fodboldstadion.

Vi har netop ved forrige måneds budgetforhandlinger gennemført smertelige besparelser på vores skoler og institutioner

Men den plan er Peter Sporleder lodret imod.

"Dels er travbanen en del af et stykke værdifuldt aarhusiansk kulturhistorie, som vi skal værne om, og dels har vi langt større udfordringer i Aarhus Kommune end et fodboldstadion og en idrætscampus. Vi har eksempelvis et stigende antal hjemløse, vi er udfordret med at få de økonomiske ender til at hænge sammen i ældreplejen, vi har netop ved forrige måneds budgetforhandlinger gennemført smertelige besparelser på vores skoler og institutioner - besparelser som direkte påvirker vores børns dagligdag i en negativ retning," skriver V-byrådsmedlemmet på sin Facebookside.

Peter Sporleder konkluderer, at han ikke kan stemme ja til at bruge millioner fra kommunekassen på et nyt stadion.

"Lige meget, hvordan vi end vender og drejer det, så vil det koste millioner fra kommunekassen at bygge et nyt stadion. Og lige meget, hvordan vi end vender og drejer det, så vil en bebyggelse af jorden ved travbanen ødelægge og fjerne de naturskønne arealer, som er så vigtige for byen. Lad os få styr på vores prioriteter," skriver han.

Det har endnu ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Peter Sporleder.

Publiceret 05 December 2018 11:27

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.