Aarhusianske L.O.C. skal spille på næste års Northside. Det sker fredag 7. juni. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Aarhusianske L.O.C. skal spille på næste års Northside. Det sker fredag 7. juni. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix Scanpix Denmark

L.O.C. og grunge-legender indtager Northside

L.O.C debuterer på hjemmebane, og amerikanske Alice in Chains er føjet til Northsides spilleplan sammen med Khalid, Foals, Tove Lo og Suspekt

I dag er der tilføjet nye bands til næste års Northside.

Store navne som Bon Iver, Major Lazer og The Streets følges nu op med otte nye navne.

Et af dem er L.O.C., som er et af de største navne i dansk musik. Populariteten er vokset støt siden udgivelsen af debutalbummet 'Dominologi', og han er den sjældne kombination af kunstner og entertainer, der med en enorm og loyal fanbase både trækker gode anmeldelser og store salgstal på sine udgivelser. Hits som 'Momentet', 'Undskyld', 'Frk. Escobar' og 'Marquis' taler sit tydelige sprog, og nyeste kapitel i historien om L.O.C. skrives til april, hvor Liam O'Connor er aktuel med sit niende album. Dermed er der helt ny musik klar, når L.O.C. for første gang gæster Northside, og der er nok høje forventninger til hans første festivalkoncert på hjemmebanen. L.O.C. spiller fredag 7. juni på Northside 2019.

Amerikanske Alice in Chains spiller dagen inden på Northside. Der er ikke mange af de gamle grunge-bands tilbage, men Alice in Chains er et af dem. Bandet har udsendt tre album, siden William DuVall trådte til i 2006 som erstatning for afdøde Layne Staley, og det er lykkedes sangeren at løfte en usædvanlig tung arv. Bandet ledes dog fortsat af Jerry Cantrell, hvis harmonier og guitarsoloer er skarpere end nogensinde og er essentielle i klassikere som 'Rooster', 'Nutshell', 'Would?' og 'Man in the Box'. Det banebrydende og indflydelsesrige band har solgt mere end 20 millioner album på verdensplan og lægger til sommer for første gang vejen forbi Aarhus.

Efter dagens offentliggørelser er det foreløbige program til NorthSide 2019 som følger: Alice in Chains, Bon Iver, Cautious Clay, Foals, Jada, Jonah Blacksmith, Khalid, L.O.C., Lydmor, Major Lazer, The Minds of 99, The Streets, Suspekt og Tove Lo.

"Forventningerne til programmet på Northside er altid høje, og nu begynder vi med dagens offentliggørelser for alvor at kunne sige, at vi kan leve op til dem. Når de tre første hovednavne får følgeskab af brandvarme Khalid, Foals og legendariske Alice in Chains, så er der taget nogle store skridt mod en fremragende plakat," siger talsmand for Northside, John Fogde, i en pressemeddelelse.

ksa

Publiceret 03 December 2018 12:20

SENESTE TV