Foto: Anders Wiuff

Sådan: To aarhusianske kokke med til at vinde guld ved VM

Casper Bøgeskov fra Risskov og Dan Lauritzen fra Aarhus var søndag aften med til at vinde gud ved VM for Kokkelandshold

Det danske Cateringlandshold vandt søndag aften guld ved VM for Kokkelandshold, der afvikles i Luxembourg. Det oplyser det danske kokkelandshold, Kokkelandsholdet, i en pressemeddelelse.

Med på guld-landsholdet var de to aarhusianske kokke Dan Lauritzen fra Aarhus og Casper Bøgeskov fra Risskov.

Deres opgave var sammen med resten af Cateringlandsholdet bestod i at lave en buffet til 150 personer, og det klarede holdet ved at levere en suveræn indsats, og holdet er nu blandt verdens bedste.

"Vi er glade. Vi har som hold nået første delmål. Vi er trætte, vi er udkørte. Vi havde forventet en guldmedalje, og det fik vi," lød det fra holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen kort tid efter guldmedaljen kom i hus ifølge pressemeddelelsen.

En del af succesen skal findes i holdets sammensætning.

"i er et homogent hold. Vi har præsteret sammen som hold. Der har været en god tone i køkkenet, der har været en god disciplin og folk har overholdt reglerne. Alle har holdt aftalerne til punkt og prikke, så der har ikke rigtigt været noget at sætte en finger på fra vores side," tilføjede Dennis Justesen Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

Torsdag klokken 14.00 afgøres det, hvilken rangering Cateringslandsholdet får på verdensranglisten efter den flotte bedrift ved VM for Kokkelandshld i Luxembourg.

jwh

Her er Cateringlandsholdets vinder-buffet:

Suppe: Cremet Sellerisuppe med Selleristykker og Purløgsolie

Fisk: Dampet Torsk, Blombålssiffon og sprød Quinoa

Kød: Øl-brasserierede, Selleripure, Rav og Ølsauce

Vegetar: Svampetærte med Crumble, Sennepsmayonaise, syltede løg, Karse og Savoykål.

Stivelse: Perlebyg, Boghvedekerner, Timian, karmeliserede Jordskokker og bagt Kastanjekartoffel med Løvstilke.

Grønt garniture: Hokaido med Æbleeddike og græskarkerner, grillet Blomkål vendt i Salviesmør + Kapers og Limeskal

Salater: Gulerodscrudite salat med Enkorn, Spidskålssalat, en lilla salat med bagt Rødbede og Nordens Pæresalat med Edamama bønner.’

Toppings: Sprøde osteflager, poppede Boghvedekerner og sprød Kartoffelcips vendt med Eddikepulver.

Dressinger: Mormor dressing, Nordisk Gremolata med Gærflager samt en Senneps Vinaigrette.

Dessert: Creme Fraiche is, karamelliseret Hvid Chokolade, Æblekompot samt Dildolie

Publiceret 26 November 2018 06:58