Foto: Google Street View

Sur smiley til Burger Hut og The Hummus & Pita Bar: Indehaver er slet ikke enig

Burger Hut og The Hummus & Pita Bar i det nordlige Aarhus har begge fået tildelt en sur smiley og en bøde efter Fødevarestyrelsens besøg denne måned

Af
Jonas Wrede Hansen

Der var ikke styr på rengøringen hos hverken Burger Hut eller The Hummus & Pita Bar i det nordlige Aarhus, da Fødevarestyrelsen 13. november kom på uventet besøg hos de to restauranter, der er under samme ejerskab. Det fremgår af kontrolrapporten fra hvert besøg.

Her står der blandt andet, at der hos Burger Hut i et emfang over en stegezone blev fundet dråber af fedt, hvori der sad insektrester. Derudover er det beskrevet i rapporten, hvordan der ved besøget blev set fedtede gullige belægninger flere steder på restaurantens inventar. På et lager blev der konstateret mørke belægninger på gulvet, og på frysere og kølere blev der set produktrester og mørke belægninger under besøget.

Vi fostår ikke, at vi har fået en sur smiley

Hos The Hummus & Pita Bar fandt Fødevarestyrelsen ved kontrolbesøget blandt andet mørke, fedtede belægninger på gulvet under inventar samt langs kanter til vægge. Der blev desuden også fundet sorte plamager bag et kasseapparat samt gamle produktrester på lister i et køleskab, fremgår det af kontrolrapporten.

Ikke enig i sur smiley

Ketwadee Kraisit, der er indehaver af de to spisesteder, erkender over for Lokalavisen Aarhus, at der har været problemer med rengøringen begge steder. Men ifølge indehaveren er der taget fat om problemerne, som ifølge Ketwadee Kraisit blev skabt af, at stederne var ferieramte.

"Der var ikke blevet fejet på gulvet. Vi havde været ude at rejse, og så havde der ikke været styr på det. Men vi har fået styr på det nu," fortæller indehaveren af de to restauranter, som begge ligger som en del af Stjernepladsen på Randersvej i det nordlige Aarhus.

Ketwadee Kraisit fortæller dog desuden, at man endnu ikke har taget stilling til, hvorvidt man vil acceptere de to bøder på hver 5.000 kroner, som både Buger Hut og The Hummus & Pita Bar begge har fået tildelt.

"Vi forstår ikke, at vi har fået en sur smiley," siger indehaveren af begge spisesteder og tilføjer:

"Der har ikke været noget i vejen med vores fødevarer. Alle madvarer var opbevaret helt rigtigt, og det fik vi også at vide."

Ved Fødevarestyrelsens to foregående besøg hos Burger Hut eller The Hummus & Pita Bar fik begge steder glade smileyer. Det forventer Ketwadee Kraisit også, at begge steder snart har igen.

"De (Fødevarestyrelsen, red.) kommer igen om 14 dage," tilføjer indehaveren.

Publiceret 25 November 2018 11:40

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.