Pressefoto fra Blå Kors.

Kulden er livsfarlig for hjemløse: Vinterherberg mangler frivillige

Aarhus Vinterherberg klar til åbning, men mangler frivillige

Aarhus Vinterherberg åbner søndag 18. november for byens hjemløse, så de ikke skal sove på gaden i de kolde vintermåneder.

Herberget i Mindegade 12A i Aarhus C har plads til 20 sovende, som kan komme ind fra gaden og få en bid mad, lidt selskab og en varm seng for natten.

Ligesom sidste år bliver herberget drevet i samarbejde af Blå Kors Danmark, Kirkens Korshær, Røde Kors, Aarhus Domprovsti og Aarhus Kommune.

"Vi er jo alle enige om, at vi særligt skal hjælpe de udsatte, så ingen fryser på gaden i de kolde vintermåneder. Vi er derfor meget glade for at kunne være en del af dette samarbejde igen i år, efter succesen sidste år," siger generalsekretær Christian Bjerre fra Blå Kors Danmark i en pressemeddelelse fra Blå Kors.

Åbningen af vinterherberget bliver officielt markeret søndag kl. 19.30, hvor socialrådmand Kristian Würtz og domprovst Poul Henning Bartholin river et lagen over i stedet for at klippe en rød snor.

Mangler frivillige

Vinterherberget mangler stadigvæk mange frivillige for at kunne være bemandet med mindst to personer i de åbne timer.

"Vi har i øjeblikket 85 frivillige, og de skal dække 170 vagter hver måned, og der er altid nogen, der stopper undervejs, så derfor skal vi have fyldt op nu, inden vinteren for alvor kommer", siger Søren Christensen, leder af vinterherberget.

De frivillige skal bemande tre forskellige vagter. Den ene er en aftenvagt fra kl. 20-24, den anden er en nattevagt fra kl. 24-8.00, og den sidste er en vagt, hvor der skal hentes brød fra Bageriet Briancon på Åboulevarden, der donerer brød til de hjemløse.

"Hvis de her pladser ikke eksisterede, så var alternativet et liv på gaden. Hvis det bliver koldt, så fryser de, og hvis det bliver koldt nok, så fryser de ihjel. Alle i Aarhus har ret til en varm seng, men for at give dem det, så kræver det, at vi har frivillige nok, for stedet drives af frivillige," siger Søren Christensen.

Vinterherberget har åbent hver dag fra kl. 20.00 til kl. 8.00 frem til 31. marts 2019.

jr

Publiceret 16 November 2018 18:42

SENESTE TV