Arne Pedersen er formand for Aarhus Julen-udvalget, der i alt har doneret tre millioner kroner til godtgørende formål siden 1982. Nu er der et nyt frimærke på gaderne.

Arne Pedersen er formand for Aarhus Julen-udvalget, der i alt har doneret tre millioner kroner til godtgørende formål siden 1982. Nu er der et nyt frimærke på gaderne.

Op på mærkerne:

Y's Men's Club Nordstjernen er i gavehumør

Siden 1982 har Y's Men's Club Nordstjernen doneret tre millioner kroner til velgørende formål ved at sælge julefrimærker. Nu er et nyt kommet på gaden. Også i en digital udgave

Af
Kim Skovrup Andersen

velgørenhed Det er en fast tradition, som dog langsomt er ved at uddø, når Aarhus Y's Men's Club Nordstjernen atter udgiver det lokale julefrimærke - 'Aarhus Julen' - som netop er kommet på gaden.

"I 2017 forsøgte vi at lancere en digital udgave af vores julemærke, og det blev positivt modtaget. Det er ikke nogen hemmelighed, at det reddede året. Derfor gentager vi det i år. Der er tale om et digitalt støttelogo, som man for 800 kroner kan benytte på mails og hjemmeside," fortæller Arne Pedersen, der er ansvarlig for salg af julefrimærket for Aarhus Y's Men's Club Nordstjernen.

"Som alle andre kan vi også mærke, at kommunikationen i større udstrækning foregår via elektroniske medier. Der bliver bare ikke sendt så mange julebreve som i min barndom, og vi må trykke færre og færre julefrimærker," siger han og oplyser, at overskuddet fra 'Aarhus Julen' har gjort det muligt gennem årene at kunne donere over 3 millioner kroner til gode formål.

Holder til i Risskov

Klubben, som holder til i Risskov, støtter lokale projekter og arrangerer også sponsorcykelløb.

"I år er der trykt 7.500 ark julemærker, som sælges for 30 kroner per ark samt 800 nummererede ark, der er indsat i gavemapper. Disse sælges for 50 kroner per mappe. Derudover er der trykt et begrænset antal skalatryk og utakkede ark specielt beregnet for samlere. Årets to motiver er Hjørnehuset fra Den Gamle By med forskellige håndværkermiljøer og det nyrestaurerede Rømerhus på Sct. Clemens Torv," siger Arne Pedersen.

'Aarhus Julen' er udkommet hvert år siden 1982. Hvert år med forskellige motiver fra Aarhus, tegnet af forskellige kunstnere. I år er det den landskendte Aarhuskunstner Flemming Bau, som har bidraget.

I gavemappen er der en beskrivelse af de to frimærkemotiver af museumsinspektør Jens Ingvordsen i Den Gamle By samt en præsentation af årets kunstner Flemming Bau. Der er desuden en beskrivelse af årets hovedbidragmodtager Trygfondens Familiehus og af Aarhus Julen´s udgiver Aarhus Y´S Men's Club Nordstjernen.

"Overskuddet går i år primært til driften af Trygfondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital i Skejby. Desuden tilfalder der igen i år fra overskuddet en donation til hospitalsklovnen til julemærkehjemmene og til lokalt børne- og ungdomsarbejde, som har søgt penge hos os," forklarer Pedersen.

Julemærkerne sælges igen i år i mange kiosker i Aarhus-området samt gennem faste abonnenter, via ungdomskorpsene og klubmedlemmernes personlige salg.

Publiceret 15 November 2018 10:00

SENESTE TV