Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Forslag:

Grundsalg på væddeløbsbane skal finansiere et nyt stadion

Tre forslag til byggeri af et nyt fodboldstadion i Aarhus har alle en plan om frasælge kommunal jord til boliger for at skaffe indtægter

Af
Mikkel Hemmer-Hansen og Jørgen Rye

JP Aarhus

Salg af grunde til opførelse af nye boliger skal være med til at finansiere et nyt fodboldstadion i Aarhus.

Det fremgår af det analysearbejde, som konsulentvirksomheden PWC i øjeblikket laver for Aarhus Kommune. Inden nytår skal der præsenteres en rapport, der skal vise, hvor, hvordan og hvad det vil koste at opføre et nyt fodboldstadion.

Jyllands-Posten har fået aktindsigt i arbejdet, og de seneste dokumenter viser, at der lige nu arbejdes med tre mulige scenarier for området.

I alle tre forslag er der planer om at bygge et nyt stadion på den nuværende placering. For at få råd til det, kan der sælges grunde til boliger og erhverv i større eller mindre omfang i det område, som Jydsk Væddeløbsbane i dag benytter.

I et af scenarierne bevares Jydsk Væddeløbsbane og så opføres et atletikstadion på græsarealet inde på selve banen. I to andre modeller bliver Jydsk Væddeløbsbane sendt helt ud af området. Det kan ske, fordi banens lejeaftale med kommunen udløber med udgangen af 2029.

»Det er et stort område, og derfor er det selvfølgelig interessant at inddrage det i analysearbejdet. Det er spændende at se, hvad kommunen har af ønsker for området på sigt. Om man vil kapitalisere det hele og sælge det eller lave en grøn og rekreativ oase med sport. Vores førsteprioritet er at blive på den nuværende bynære placering,« siger Flemming Sunn, der er direktør for Jydsk Væddeløbsbane.

Det fremgår af de foreløbige udregninger, at nedrivning af det eksisterende stadion samt opførelsen af et nyt vil koste omkring 400 mio. kr. Desuden vil det koste omkring 20 mio. kr. at opføre nye atletikfaciliteter, hvis man ønsker at bevare det i området. Sælges hele området til boliger og erhverv, vil det ifølge rapporten kunne indbringe en indtægt på knap 413 mio. kr. til kommunen.

Skal man etablere en ny væddeløbsbane et andet sted udenfor byen, vil det koste omkring 250 mio. kr.

Når analysearbejdet er færdigt, vil det blive præsenteret for en politisk styregruppe, der består af Hans Skou (V), Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R).

Publiceret 15 November 2018 06:33

SENESTE TV