Søren Gade var forbi Aarhus, da Sebastian Korsbakke Jensen blev valgt. Foto: Venstre i Aarhus

Søren Gade var forbi Aarhus, da Sebastian Korsbakke Jensen blev valgt. Foto: Venstre i Aarhus

25-årig jurastuderende stiller op til Folketinget i Aarhus

25-årige Sebastian Korsbakke Jensen er enstemmigt valgt som ny folketingskandidat for Venstre

Venstre i Aarhus udvider sit kandidatfelt og opstiller for første gang i lang tid en ung kandidat til Folketinget.

Det skriver Venstre i en pressemeddelelse.

Ved sidste valg i juni 2015 havde Venstre et skuffende valg i Østjyllands Storkreds, hvor de gik fra syv til fire mandater. I kølvandet på det har det været vigtigt for Venstre at finde en dygtig, ung kandidat, som de yngre vælgere kan relatere til.

Her faldt valget på den unge jurastuderende Sebastian Korsbakke Jensen, der blot er 25 år gammel.

"Jeg er utrolig beæret over den tillid, medlemmerne har vist mig. Det var første halvleg at blive opstillet, og nu begynder det lange seje træk, hvor jeg skal ud møde vælgerne for at sprede mit budskab, men også få input til mit forhåbentligt kommende arbejde på Christiansborg," siger Sebastian Korsbakke Jensen, der især vil have fokus på uddannelsespolitikken.

Sebastian Korsbakke Jensen.

Sebastian Korsbakke Jensen.

"På Christiansborg vil jeg kæmpe for et mindre rigidt uddannelsessystem, der tager udgangspunkt i den enkelte frem for den kassetænkning, der nu hersker på universiteterne. Der skal blandt andet være mulighed for, at de, der har et arbejde, kan studere på deltid. Og så skal vi have fjernet uddannelsesloftet og de dårlige elementer i både SU- og fremdriftsreformen," forklarer Sebastian Korsbakke , der også vil sikre gode rammevilkår for erhvervslivet.

"Vi ser desværre, at dimittendledigheden blandt nyuddannede er tårnhøj. Det nytter ikke noget, at vi uddanner folk til ledighed. Derfor skal vi have mere fokus på de tiltag, der skaber arbejdspladser for de nyuddannede."

Venstres tidligere gruppeformand Søren Gade lagde vejen forbi opstillingsmødet. Det er nemlig Søren Gades nordjyske mandat, som den unge jurastuderende satser på at overtage.

"Der vil med al sandsynlighed falde fem mandater til Venstre i Østjylland, da Søren Gade ikke genopstiller i Nordjyllands Storkreds, hvilket ventes at sende et ekstra Venstre-mandat til Østjylland," siger Sebastian Korsbakke Jensen, der altså har fuld opbakning fra de østjyske medlemmer.

"Jeg mener, at en med Sebastians profil vil kunne appellere til de unge vælgere, som vi nok har haft lidt svært ved at få fat i. Derfor er jeg glad for, at Sebastian har villet overtage kredsen efter mig, mens jeg vil arbejde for at han bliver valgt," siger Ejnar Schultz, der er næstformand for Venstre i Aarhus.

dp

Publiceret 12 November 2018 07:03

SENESTE TV