De små elever på Mårslet Skole har fået en stor trappe, der blandet andet skal samle børnene til morgensamling.

De små elever på Mårslet Skole har fået en stor trappe, der blandet andet skal samle børnene til morgensamling.

Mårslet Skole udvider for 22 millioner kroner

Skolen i sydbyen har investeret massivt i nye faciliteter, og nu står 320 kvadratmeter klar til Mårslets 840 skoleelever

Af
Martin Jørgensen

Fire spritnye klasselokaler og en moderne legeplads er nogle af de ting, som Mårslet Skole har investeret i. Alt står klar til brug for skolens mange elever.

"Det er jo rigtig skønt med de nye faciliteter. De nye platforme betyder, at vi nu kommer til at snakke om det, vi allerhelst vil, nemlig udviklingen af undervisningen og fritidstilbud," siger skoleleder Inge Pedersen.

Arbejdet for udvidelsen på skolen startede for fire år siden, hvor Mårslet Skole begyndte samtaler med forvaltningen om, hvorvidt der var kvadratmeter nok eller ej.

"Vi måtte indse, at vi simpelthen ikke havde plads nok længere, og derfor var det nødvendigt, at der skulle gøres noget," fortæller Inge Pedersen, der glæder sig over de nye fysiske rammer, som er rarere at bevæge sig rundt i.

Omdanne skolen

Hovedideen med omdannelsen har været at få afdelingsopdelt skolen. Fremadrettet er Mårslet Skole nemlig opdelt i indskoling, mellemtrin og udskoling. Det gør man blandt andet for at gøre det mere overskueligt - både for lærere og elever.

"Nu har vi samlet afdelingerne, og jeg er sikker på, at det vil være med til at skabe naturlige fællesrum, der skal fungere som afdelingernes hjerte, som børnene kan samles om," siger skolelederen og tilføjer:

"Og så er det også noget med ejerskab, og at man føler sig hjemme."

For de små er der bygget en stor trappe, der skal fungere som samlingspunkt til morgensamlingerne. For de store i udskolingen er der lavet ét stort fællesrum med borde og kantine.

"For de store vil vi gerne skabe et miljø, der har efterskolekvalitet i sig, og det synes jeg, at de nye rammer kan tilbyde."

I udskolingen er der lavet faglokaler i stedet for klasselokaler, så det bliver nemmere for eleverne at navigere i, hvad der er faglige miljøer, og hvad der er sociale miljøer.

Mårslet vokser

Elevtallet på Mårslet Skole har ligget stabilt i de senere år, og det skulle den meget gerne blive ved med.

"Skolen er ikke bygget til at kunne klare flere elever. Så får vi i hvert fald en udfordringer. Vi kan være her nu, men heller ikke mere end det."

Skoleprognosen fra Aarhus Kommune viser, at der i dette skoleår er 26.993 elever i kommunen. Det tal forventes at stige til 28.368 elever i skoleåret 2023/2024.

"Når jeg kigger omkring mig, kan jeg godt se, at byen vokser. Men vi kan ikke se det på skolen endnu. Men i år har vi faktisk fem 0. klasser, hvor vi havde tre sidste år. Overordnet set har vi dog ikke oplevet et kæmpe elevboom, og dagtilbuddet i byen har også de pladser, som de skal have," slår Inge Pedersen fast.

Foruden fire nye klasselokaler og en ny legeplads til de små, så har Mårslet Skole fået nyt håndværk- og designlokale med udendørs tilbygning. Desuden er skolen blevet energirenoveret, fået solceller, ny ventilation samt lysarmaturer, forbedret akkutstik og andre småting.

Her er to elever fra Mårslet Skole i fuld gang med arbejdet i det nye håndværk- og designlokale.

Her er to elever fra Mårslet Skole i fuld gang med arbejdet i det nye håndværk- og designlokale.

Skolen mangler dog stadig at få integreret den lokale fritidsklub på skolens arealer, mens der også er et fællesprojekt undervejs med Mårslet Multifond om at skabe et fælles madkantineområde.

Publiceret 08 November 2018 06:00

SENESTE TV