Foto: VisitAarhus

Foto: VisitAarhus

Rekordmange besøgende:

Aarhus Teater øger overskuddet

Bestyrelsen i Aarhus Teater har godkendt et årsregnskab med sorte tal på bundlinjen

Af
Danni Paulsen

Der er meget at glæde sig over for Aarhus Teater i øjeblikket. Byens teater-fyrtårn har færdiggjort den omfattende renovering af Store Scene, der får første premiere-forestilling 15. november med "Den Uendelige Historie", og så har man netop kunnet glæde sig over, at man har lavet et solidt overskud.

I en pressemeddelelse oplyser teatret, at resultatet for regnskabsåret 17/18 er endt med et plus på 675.000 kroner. Det er næsten tre gange højere end året forinden, og det bedste resultat siden 13/14, hvor man til gengæld havde et markant overskud på 8,5 millioner kroner. Det år var dog en enlig svale på grund af en ekstremt populær forestilling og nogle opskrivninger af teatrets aktiver.

Ifølge Aarhus Teater har man haft et rekordstor publikumsantal det seneste år, hvor hele 117.000 er gået gennem tælleapparaterne. Det er godt 2.000 flere gæster end foregående sæson.

Teatret kalder billetsalget for det bedste i 14 år, men det er dog en sandhed med modifikationer, for i år har man haft billetindtægter for cirka 15,3 millioner kroner. Det er 300.000 mindre i billetindtægter end året forinden, men det er der ifølge direktør Allan Aagaard en logisk forklaring på.

"Det skyldes blandt andet, at vi har haft færre forestillinger på Store Scene, da den har været lukket siden maj på grund af ombygningen, og billetterne til Store Scene er dyrere end til de andre scener," forklarer han.

Fat i de unge

Aarhus Teater har nu præsteret sort bundlinje hvert år siden 2009, hvor teatret var fallit-truet, og det glæder naturligvis Allan Aagaard sig over den sorte bundlinje, at der er økonomisk stabilitet i kulturinstitutionen.

"Vi er ikke sat i verden for at generere et kæmpe overskud. Det vi tjener, skal vi gerne lave teater for," siger han.

Det bliver dog ikke tilfældet med årets overskud, der skal bruges til at dække det underskud, man forventer i 18/19-sæsonen på grund af ombygningen af Store Scene og et heraf lavere billetindtægtsgrundlag.

Allan Aagaard kan også glæde sig over, at teatret tilsyneladende har fået bedre fat i de unge.

Antallet af børn og unge under 25 år og studerende med studiekort, der besøgte teatret, var 35.350, hvilket betyder at næsten hver tredje af teatrets gæster er unge.

"Det er de fleste kulturinstitutioners udfordring at tiltrække de unge, og tilsyneladende har vi fundet en velfungerende formel bestående af et relevant repertoire, billige ungdomsbilletter og en aktiv læringsafdeling," siger direktøren.

Top 3 forestillinger i 17/18:

1) West Side Story - 26.000 publikummer

2) Narnia - 25.000 publikummer

3) Lyden af de skuldre vi står på - 19.500 publikummer

Publiceret 06 November 2018 17:27

SENESTE TV