Foto: Troels Jarlak/Northside

Foto: Troels Jarlak/Northside

Northside har hævet billetprisen

Voldsomme stigninger i de udenlandske kunstneres honorarer har fået Northside til at hæve billetprisen med 19 procent

Af
Jørgen Rye

JP Aarhus

Northside 2019 bliver en dyrere forestilling end Northside 2018.

Festivalens ledelse har besluttet at hæve prisen på en partoutbillet med 300 kroner fra 1.595 kroner til 1.895 kroner for næste års festival svarende til en prisstigning på cirka 19 procent, og det har givet nogle sure miner.

"Jo, vi har da fået kritik fra nogle gæster for det, men jeg synes ikke, det har været voldsomt. Der er også gæster, der siger, at de navne, vi allerede har offentliggjort, er hele billetprisen værd," siger John Fogde, talsmand og booker for Northside.

Prisstigningen skyldes ifølge festivalen en voldsom stigning i kunstnernes honorar, som flere festivaller har mærket i en årrække. Og årsagen til det er en voldsom stigning i antallet af festivaller.

"Med så mange festivaller er det blevet sælgers marked, for alle festivaller skal have gode navne på plakaten," siger John Fogde.

Han oplever, at især amerikanske navne forlanger meget voldsomme honorarer for at stille op, og det kan især være nye navne, som har haft de første to-tre hits og skal på deres første turné. Blandt de danske navne er priserne generelt mere realistiske.

"Jeg synes ikke, vi oplever det samme med de danske navne, for deres management har en bedre indsigt i, hvilke honorarer der gives på en festival som Northside," siger John Fogde.

Prisens rimelighed vurderes typisk efter, hvor mange billetter, kunsterne forventes at kunne sælge.

Billetsalget startede den 1. november, og festivalen har i år udvidet antallet af hotelpakker, som er et miks af festivalbillet og hotelværelse. En hotelpakke koster cirka 3.000 kroner pr. person inklusiv festivalbillet og to overnatninger.

Northside 2019 er den 6.-8. juni i Ådalen, og festivalen har blandt andet offentliggjort navnene Bon Iver, Major Lazer, The streets og Minds of 99.

Publiceret 06 November 2018 20:10

SENESTE TV