Foto: Østjyllands Politi/Arkivfoto

Foto: Østjyllands Politi/Arkivfoto

Chefredaktørens klumme: Fortsæt kontrollen og stop sindssyge bilister

Politiet skal fortsætte med regelmæssige trafikkontroller i Aarhus, opfordrer Claus Krogh

Overskriften skal nok støde nogle. Faktum er bare, at der i Aarhus findes bilister, der optræder så utroligt hensynsløst og brutalt, at det tangerer sindssyge. De er åbenbart ikke bevidste om, at de rent faktisk kører rundt i en maskine, der kan dræbe andre mennesker. Eller også ved de det godt - og er ligeglade - hvorfor deres mentale sindstilstand med rette kan kaldes for sindssyge.

Jeg kører i Aarhus stort set hver dag og kan med jævne mellemrum ved selvsyn se, hvordan nogle bilister kører alt for hurtigt, kører over for rødt, bruger cykelstien som vejbane og laver hasarderede overhalinger. Hensynsløst og farligt - og ofte ganske unødvendigt.

Her på avisen skriver vi jævnligt om trafikulykker og kan ofte referere politiet for at have stoppet billister, hvis kørsel er helt og aldeles uacceptabel. Jeg har fundet et par af de mest grelle eksempler frem:

- Bilist blitzet med 148 km/t på Ringvejen (tilladt hastighed 70 km/t)

- Kørte kvinde ned med vilje på sti med legende børn

En anden gang skrev vi om en politikontrol i Aarhus Vest - her omfattede sigtelserne bl.a.:

- 15 hastighedssager (fem til betinget frakendelse og 10 til klip)

- Fire kørte over for rødt

- To klip for ulovlige overhalinger

- En narkopåvirket bilist

Hvad der får andre mennesker til at køre rundt på den måde i Aarhus, skal jeg lade stå usagt, da jeg ikke har forstand til at forstå det. Trafikken i Aarhus er absolut ikke noget at råbe hurra for.

Der er alt for lang køretid, når man som jeg skal fra Hjortshøj til Aarhus C. Masser af kø og snegletempo. Men sådan er det nu engang, og hvis man har så travlt, at man bliver nødt til at bruge cykelstien til en overhaling eller kører med 148 km/t på Ringvejen, så bør man køre hjemmefra i bedre tid. Problemet er bare, tror jeg, at dem, der kører allermest hasarderet, ikke nødvendigvis har travlt - de er bare idioter, der tror, de kan gøre, som de har lyst.

Det er utopi at tro, at man kan få stoppet vanvidskørslen helt, men af samme årsag er det vigtigt, at politiet i Aarhus fortsætter med at lave regelmæssige trafikkontroller, så vi kan få fjernet de mest hensynsløse bilister fra gaderne.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 06 November 2018 19:00

SENESTE TV