Springbassinet i havnebadet er åbent hele året. Foto: Aarhus Kommune

Springbassinet i havnebadet er åbent hele året. Foto: Aarhus Kommune

Vintersæsonen er i gang:

Plads til langt flere badere

Aarhus Havnebad, der åbnede i sommer, fortsætter med at have weekend-åbent hele vinteren

Af
Louise Nyvang Burmeister

Den store succes Aarhus Havnebad oplevede i sommer, er ikke fulgt med ind i vinterhalvåret.

Det nybyggede havnebad, der åbnede i juni, holder åbent i weekenden hele året rundt, her er det dog foreløbig begrænset, hvor mange gæster der har lyst til at hoppe i det kolde vand.

"Der kommer i gennemsnit 40-50 stykker fordelt henover de fire timer, vi nu har åbent, så der er plads til flere," fortæller Stine Seneca, der er daglig leder for blandt andet Havnebadet.

Hun mener, at folk lige skal opdage, at havnebadet også kan benyttes om vinteren.

"Folk bliver overraskede over, at det er åbent for offentligheden, og at man bare kan komme herned," siger Stine Seneca.

Bassinet er åbent fra klokken 8-12 lørdag og søndag, men kommunen er villige til at se på, om det er de rigtige åbningstider.

"Som det ser ud indtil videre, så er det ikke fra klokken otte af, at der kommer flest. Vi evaluerer ved årskiftet på, hvordan det er gået, og ser på om vi skal ændre åbningstiderne," siger Mogens Christensen, der er chef for Aarhus Kommunes Idrætscentre, og tilføjer:

"Vi er nye i det her, og vi skal lige lære, hvordan stedet bedst drives."

Han er i dialog med et par foreninger, der er interesserede i at overtage driften af havnebadet i vinterperioden.

"Det er vores håb, at en eller to foreninger vil overtage driften. Det er økonomisk interessant for kommunen, så vi sparer på udgifterne til havnebadet i vinterperioden," siger Mogens Christensen.

Springbassin og saunaer

Det er ikke hele området, der er åbent om vinteren, men blot springbassinet på fire meters dybde. Og så kan man også benytte de to saunaer.

Hvor varmt vandet er, kan man løbende følge med i på www.badevand.dk, hvor man kan søge specifikt på Aarhus Havnebad. I skrivende stund er vandet 12 grader varmt.

"Det vil typisk være lidt koldere end vandet ved stranden. Det er, fordi vandet i havnebadet kommer helt nede fra godt fire meters dybde," forklarer Mogens Christensen.

"På den måde sikrer vi, at det er det reneste havvand, vi får. Og ikke vand fra Aarhus Å," supplerer Stine Seneca.

Der er to livreddere på i åbningstiden. Hos de erfarne svømmere kan man også få råd om vinterbadning, hvis man er ny i den kolde bade-variant.

Fakta

Havnebadet er beliggende ved bassin 7 på Aarhus Ø. Det er tegnet af den internationalt anerkendte danske arkitekt Bjarke Ingels og er blevet til takket være en donation på 40 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond. Fra d. 10. september er der kun adgang til springbassinet samt saunaer, omklædning og toiletter lørdag og søndag i tidsrummet 8-12.

Publiceret 02 November 2018 06:00

SENESTE TV