Bag Erlings står Simon Jensen og de to fætre Casper Søgaard og Nikolaj Riisberg, hvis bedstefar Erling lægger navn til baren. Foto: Frederik Angelo

Bag Erlings står Simon Jensen og de to fætre Casper Søgaard og Nikolaj Riisberg, hvis bedstefar Erling lægger navn til baren. Foto: Frederik Angelo

Nyt stamsted for øltørstige jazzentusiaster åbner på Nørreport

1. november slår øl- og jazzbaren Erlings dørene op

En ny beværtning i Aarhus ser dagens lys 1. november i Nørreport 8.

Navnet er Erlings, og folkene bag håber, det kan blive Aarhus' nye stamsted for de øltørstige jazzentusiaster og dem, der bare kan lide en god aften i godt selskab, lyder det i en pressemeddelelse.

Bag baren står de to fætre Casper Søgaard og Nikolaj Riisberg samt Simon Jensen, og det er fætrenes bedstefar, der lægger navn til stedet.

Baren skal være en hommage til æraen, hvor jazzen for alvor blev skabt, og i Erlings ånd sendes tankerne tilbage til 30’ernes og 40’ernes jazzbarer, klassisk brune værtshuse og ikke mindst tiden med Aarhus-institutionen Bent J.

Barejerne vil skabe et hyggeligt sted med uformel indretning, et husklaver og møbler lige så bløde som belysningen.

Erlings får dog også et moderne twist i form af et stort øl-udvalg i hanerne.

Baren kører med ti fadølshaner med skiftende sortiment, så der er lidt for enhver smag, om man er til en sprød IPA, tunge stouts, syrlig geuze eller en helt almindelig pilsner. Derudover vil der være masser af specialøl på flaske, som man kan nyde i baren eller tage med på sin videre færd.

”Vores ølsortiment skifter ugentligt, så vores gæster kan komme vidt omkring i ølverdenen. Vi har altid et bredt udvalg af forskellige ølgenrer, men vi får også nogle faste øl som pilsner, hvedeøl og brown ale. Derudover har vi vin, whisky, rom og gin & tonics,” fortæller medejer og barchef Casper Søgaard.

Barens husklaver vil lægge tangenter til en række liveoptrædender fra det lokale jazzmiljø, mens Miles Davis, John Coltrane og alle de andre baggårdskatte er fast inventar på Erlings pladespiller.

Erlings Jazz- & Ølbar inviterer alle indenfor til en stor åbningsfest med masser af gratis øl og jazz 1. november fra klokken 15-02..

”Vi åbner klokken 15 med 200 liter gratis friskbrygget IPA. Klokken 17 ringer vi med klokken, og så er der endnu en omgang gratis øl, og sådan bliver vi ved, indtil der ikke er mere af de 200 liter,” lover Casper Søgaard.

Husklaveret indvies klokken 20 på åbningsaftenen af den lokale jazzpianist Martin Vollertsen.

dp

Publiceret 26 October 2018 09:11

SENESTE TV