Redekasser skal nu hjælpe med at lokke rottefængende ugler til byen. Foto: Mostphotos

Redekasser skal nu hjælpe med at lokke rottefængende ugler til byen. Foto: Mostphotos

Dyrekrig: Kommunen hverver ugler i kampen mod rotter

30 nye redekasser skal lokke uglerne til Aarhus

Aarhus Kommunes krig mod rotterne intensiveres nu, og hærførerne fra Teknik og Miljø tager usædvanligt skyts i brug for at vinde over de forhadte gnavere.

Teknik og Miljø vil nemlig - i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening - forsøge at hverve ugler til byen, så de kan jagte rotter og forhåbentlig afhjælpe det massive rotteproblem, kommunen er plaget af.

I denne uge får uglerne 30 nye redekasser, der bliver hængt op på udvalgte steder i og omkring Aarhus, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

”Hvis uglerne lever op til deres ry som gode rottefængere, kan de blive et godt, miljørigtigt supplement til den øvrige forebyggelse af rotter i Aarhus Kommune,” siger afdelingschef i Teknik og Miljø, Anders Maltha Rasmussen.

Uglekasserne sættes op på udvalgte steder i kommunen – blandt andet i parker, kirkegårde og skove.

”Vi har indgået et godt samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening, der i de kommende år vil holde øje med kasserne og deres beboere,” siger Anders Maltha Rasmussen.

Henning Ettrup fra DOF er med ude at sætte kasserne op i denne uge.

Han har været med til at vælge de træer, kasserne skal monteres på, og han skal også være med i det opfølgende arbejde.

”Vi vil selvfølgelig holde øje med, om der flytter ugler ind i kasserne. Derudover vil vi indsamle uglegylp for at se, om der er rotteknogler i det. På den måde får vi et bedre billede af, hvor ivrige rottejægere de er,” siger Henning Ettrup, der også håber, at de kan ringmærke de unger, uglerne får.

”Så vil vi også følge dem og se, om de bliver i området."

Det har ikke været muligt at høre Aarhus Kommune, om man har andre gode idéer til dyr, der kan sættes ind i rottekrigen.

Aarhus har danmarksrekord i antallet af rotteanmeldelser.

dp

Publiceret 23 October 2018 13:07

SENESTE TV