De to Aarhus-iværksættere, Jonathan Løw (til venstre) og Anders Thiim Harder, har på et halvt år gjort JumpStory til en virksomhed med over 100 kunder. For nylig skaffede de en større millioninvestering. Pressefoto

De to Aarhus-iværksættere, Jonathan Løw (til venstre) og Anders Thiim Harder, har på et halvt år gjort JumpStory til en virksomhed med over 100 kunder. For nylig skaffede de en større millioninvestering. Pressefoto

Højbjerg-virksomhed med kunstig intelligens modtager millioninvestering

Jumpstory med base i Højbjerg har for nyligt modtaget et større millionbeløb fra Borean Innovation, som investerer i teknologisk baserede projekter

Af
Martin Jørgensen

I et kontorfællesskab i Mediehuset Vandværket i Højbjerg holder JumpStory til. Det har de gjort siden foråret 2018 med stor succes.

Nu har de fået endnu en investor med ombord. Borean Innovation har nemlig smidt et større millionbeløb i virksomheden og ejer dermed en fjerdedel af JumpStory.

"Investeringen betyder bestemt, at vi nu kan rykke meget mere på tingene og få eksekveret," siger 37-årige Anders Thiim Harder, administrerende direktør i JumpStory, der, sammen med Jonathan Løw, driver virksomheden på daglig basis.

JumpStorys gør det, at de hjælper små og store virksomheder med blandt andet at skrive blogindlæg, nyhedsbreve og opslag på de sociale medier. Det lyder forholdsvis simpelt. Noget, der er set før. Det er dog ikke tilfældet.

Det, der gør JumpStory unik, er, at de hjælper deres kunder på en måde, hvor de kombinerer arbejdet fra deres erfarne tekstforfattere og kunstig intelligens-værktøjer.

"Vi vil gerne hjælpe vores kunder med at tage fat om komplicerede ting og få dem kommunikeret klart og enkelt ud. Der er mange, der har svært ved at kommunikere klart og præcis, og det er her, at vi kan hjælpe, hvor vi prøver at skabe synergi mellem menneske og maskine," siger Anders Thiim Harder, som er bosat i Tranbjerg, mens partneren Jonathan Løw har adresse i Højbjerg.

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens er et vidt begreb. Den gren, som JumpStory benytter sig af, har en algoritme, der kommer med forslag til både formuleringer og billedvalg alt efter fra hvilken platform, som afsenderen forsøger at ramme i sin målgruppe.

"Vi ved med tekster på de sociale medier, at det betyder meget at have et billede med. Det skaber højere interaktionsgrad, og det er her, at vores kunstige intelligens kan gå ind og finde et godt billede. Den kan også finde relevante hashtags og sætte det sammen med en tekst for at øge synligheden på nettet," fortæller Anders Thiim Harder, som ikke kan se noget negativt ved kunstig intelligens.

"Det er ikke sådan, at jeg tænker, at Terminator er på vej inden længe. Tværtimod kan kunstig intelligens gøre os bedre, og det er fantastisk, at man kan overskue så store mængder data, som det eksempelvis også ses inden for sundhedsvidenskaben."

Selvom kunstig intelligens er en stor del af virksomheden, så har det menneskelige aspekt og vigtigheden af levende tekstforfattere stadig en afgørende plads.

"Kunstig intelligens kan mange fantastiske ting, men det er svært at tage menneskelig intuition og abstrakt tænkning og stoppe det ind i en maskine. Det er vi stadig et godt stykke fra."

International udvikling

Det går hurtigt hos JumpStory. På lidt over et halvt år har virksomheden allerede skaffet 100 nye kunder, og i 2019 er ambitionen at komme uden for landets grænser.

"Det har hele tiden være planen, at vi skulle ud over landets grænser. Markederne er meget digitale, så vi har endnu ikke lagt os fast på, hvilke lande, vi præcis skal ud i," fortæller den administrerende direktør.

Kunderne strømmer til, og med den nylige millioninvestering har Aarhus Syd-virksomheden lovende udsigter for fremtiden.

"Vi skal ikke bare være en tjeneste, som masseproducerer dårligt indhold. Derfor er det meget vigtigt, at det, der kommer fra os, ikke skal være kunstigt. Vi vil gerne hjælpe andre mennesker med at få deres budskaber ud og gøre digital kommunikation så god, at mennesker forstår hinanden god. Det er vores helt store formål," slår Anders Thiim Harder fast.

JumpStorys afdeling for kunstig intelligens ligger i Aalborg. Virksomheden har 10 medarbejdere tilknyttet fast, mens mere end 100 står klar på freelance basis til at løse tekstopgaver.

Hvordan virker det?

    Som kunde sender man et udkast til eksempelvis en artikel, der skal give en bedre placering på søgemaskinerne, en jobannonce eller et Linkedin-opslag.

    Herefter får JumpStory gennemskrevet og optimeret af et team af kunstig intelligens og tekstforfattere.

    I øjeblikket er det hovedsageligt små- og mellemstore virksomheder, der benytter sig af JumpStory.

Publiceret 19 October 2018 10:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.