Foto: Google Street View

Barn fik lussing: Aarhus Kommune stopper samarbejdet med institution

Aarhus Kommune meddeler i en pressemeddelelse, at man stopper samarbejdet med den uroplaget institution Dalgaarden i Højbjerg

Socialforvaltningen i Aarhus Kommune har i dag informeret Social- og Beskæftigelsesudvalget om, at forvaltningen har besluttet at ophøre med at anbringe børn på institutionen Dalgaarden, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer efter at Socialforvaltningen igennem en periode har ydet økonomisk og administrativ støtte til Dalgaarden i et forsøg på at hjælpe institutionen med at rette op på faglige og administrative problemer.

Støtten var en del af den samarbejdsaftale, som Aarhus Kommune ved årsskiftet indgik med Dalgaarden efter at forvaltningen blev bekendt med en kritisk rapport fra Socialtilsynet om forholdene på stedet.

Fokus på gode forhold for børnene

Ifølge aftalen skulle støtten hjælpe Dalgaarden indtil udgangen af 2018, hvor problemer skulle være løst. Dalgaardens bestyrelse meddelte før sommerferien imidlertid forvaltningen, at problemerne var for store, og at der var brug for mere tid. Forvaltningen åbnede da en mulighed for at bevare støtten til september 2019, dog under forudsætning af, at der senest i september kunne foreligge en tillidsvækkende plan for genopretningen.

Efter aftale fremsendte Dalgaardens bestyrelse i uge 40 deres plan for, hvordan institutionen igen kunne klare sig uden økonomisk, faglig og administrativ støtte fra Aarhus Kommune. Socialforvaltningen har imidlertid vurderet, at planens forudsætninger ikke er realistiske, lyder det i pressemeddelelsen.

"Desværre må vi erkende, at det ikke længere ser ud til at være realistisk, og derfor ser vi os nu nødsaget til at trække vores støtte tilbage og i stedet arbejde videre med at finde andre løsninger for de børn, vi har placeret på Dalgaarden i dag. Vores fokus er på at sikre, at børnene får så god en overgang som overhovedet mulig, og vi vil samtidig tage hånd om de medarbejdere, der kan komme til at miste deres arbejde,” siger socialchef Lotte Henriksen blandt andet i pressemeddelelsen.

Lussing og skub ned af trappe

Tidligere på året har JP Aarhus skrevet, hvordan flere børn var blevet dårligt behandlet på Dalgaarden af en medarbejder fra institutionen. I enagterskrivelse fra socialtilsynet til Dalgaarden, som JP Aarhus tidligere i år fik aktindsigt i, fremgår det, at der er blevet udøvet vold mod et barn.

En medarbejder på Dalgaarden havde ifølge mediet givet et barn en lussing, og samme medarbejder havde også skubbet et barn hårdt ned ad en trappe.

Dalgaardens bestyrelse blev informeret om Aarhus kommunes beslutning onsdag. Medarbejdere og forældre er blevet informeret torsdag, fremgår det af pressemeddelelsen fra kommunen.

jwh

Publiceret 11 October 2018 23:04

SENESTE TV