Modelfoto: Mostphotos

Ad:

Rotte og afføring hos aarhusiansk sushi-sted

Sushi Sakura har haft besøg af Fødevarestyrelsen. Stedet fik en bøde på 15.000 kroner for dårlig hygiejne og manglende rengøring

Af
Jonas Wrede Hansen

Der var slet ikke styr på hygiejnen hos Sushi Sakura i M.P. Bruuns Gade ved banegården i Aarhus, da stedet 24. september havde besøg af Fødevarestyrelsen. Det fremgår af kontrolrapporten.

Bag en opvaskemaskine blev der fundet spor af skadedyr. Her lå mange ekskrementer, og der var tegn på, at de havde været der i længere tid, lyder det blandt andet i rapporten, hvor det samtidig oplyses, at opvaskemaskinen var placeret i køkkenet i samme rum, hvor folk sad og spiste.

Det blev ved besøget også konstateret, at der var problemer med rengøringen hos restauranten.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sushi Sakura måtte lukke i otte dage på grund af skadedyr, men nu er stedet åbent igen

Sushi Sakura måtte lukke i otte dage på grund af skadedyr, men nu er stedet åbent igen Foto: Jonas Wrede Hansen

"Under produktionsborde i produktionslokalet var gulvet meget snavset, og der var rester af madvarer. Endvidere var opvaskemaskinen til tallerkner og produktionsudstyr med rødlige belægninger på opvaskekurv og i kanter på låge. Rengøringsudstyr herunder kost og gulv-skraber var meget snavset og med sorte belægninger," fremgår det af rapporten fra besøget.

Fødevarestyrelsen oplyser, at man foretog kontrolbesøget på baggrund af en henvendelse fra en kunde hos Sushi Sakuras.

Restauranten har modtaget en bøde på 15.000 kroner fra Fødevarestyrelsen.

Rotte lukkede stedet i otte dage

Overfor Lokalavisen Aarhus oplyser Geang Ho, medejer af Sushi Sakura, at det var en rotte, der gav problemer.

"Der var løbet en rotte ind fra gaden, fordi døren stod åben. Vi vidste det ikke, før Fødevarestyrelsen kom og så under opvaskemaskinen," fortæller han til Lokalavisen Aarhus og slår fast, at der nu er styr på situationen, og restauranten igen har åbent.

"Vi havde lukket i otte dage. Det tog to dage for skadedyrsbekæmperen at finde rotten," fortæller han og fortsætter:

"Der er blevet rettet op på det. Vi har ryddet op og rengjort hele stedet."

Ekstraordinært kontrolbesøg ugen efter

Den 2. oktober besøgte Fødevarestyrelsen igen stedet for at lave en ekstra kontrol som opfølgning på besøget ugen forinden. Her blev det konstateret, at der var blevet rettet op på flere af tingene.

"Virksomheden er fri for skadegører. Der er rengjort efter synlige spor fra skadegørerne. Produktbærende overflader i produktionskøkken er rengjort og desinficeret," står der i rapporten fra det ekstraordinære kontrolbesøg.

Det fremgår dog også af rapporten, at indgangsdøren til restauranten ved besøget ikke var blevet sikret mod skadedyr, og det dermed fortsat var muligt for eksempelvis rotter at komme ind i restauranten igen.

"Vi har skadedyrssikret den nu. Der var et meget lille hul under døren, hvor skadedyr kunne komme ind, men det er ordnet," forsikrer Geang Ho fra Sushi Sakura.

Han oplyser samtidig til Lokalavisen Aarhus, at man har accepteret bøden.

Publiceret 10 October 2018 19:30

SENESTE TV