Kjeld Gissel siger farvel til Gissel Møbler og får nu mere tid til sit oldebarn og sine fire børnebørn.

Kjeld Gissel siger farvel til Gissel Møbler og får nu mere tid til sit oldebarn og sine fire børnebørn.

Farvel til livsværk:

Gissel Møbler skifter ejer og udvider med senge

Gissel Møbler og Senge er navnet nu, hvor Kjeld Gissel har overdraget forretningen til sin datter og svigersøn

Af
Louise Nyvang Burmeister

De moderne elevationssenge er allerede så småt rykket ind blandt de polstrede rokokomøbler, lænestole og lysekroner hos Gissel Møbler på Silkeborgvej i Åbyhøj.

I denne uge rykker endnu flere ind, når Gissel Møbler skifter ejere og en del af sortimentet.

Pr. 1. oktober er det nemlig ikke længere Kjeld Gissel, der viser rundt i butikken, men derimod datteren og svigersønnen, der fører livsværket videre og ændrer navnet til Gissel Møbler og Senge.

Efter 30 år har 77-årige Kjeld Gissel valgt at sige stop. Og det var ikke en svær beslutning, da først den var taget, fortæller han:

"Sådan må det være. Jeg har haft 30 gode år her. Det er dejligt, at forretningen bliver i familien," siger Kjeld Gissel, der de senere år kun har haft sin datter til at hjælpe sig med at drive forretningen.

"Vi var fem-seks, da vi var flest. Men de senere år har jeg kun haft min datter her. Og så hjælper børnebørnene til," siger Kjeld Gissel, der bor blot 800 meter fra forretningen i Åbyhøj.

Møbelhandleren er endda født og opvokset i bydelen og har gennem hele livet engageret sig meget i det lokale foreningsliv. Som 11-årig begyndte han at bryde i brydeklubben Thrott, senere blev han kasserer og formand for bestyrelsen. Han har været formand i handelstandsforeningen i Åbyhøj i 18 år, i dag er han æresmedlem. Han var kasserer i Åby Biblioteks Venner gennem 10 år og med i kampen, da Åby Bibliotek var lukningstruet i 2006.

"Forretningen var en slags bunker, hvor vi lavede løbesedler," husker Kjeld Gissel.

Satte gang i torvedagen

Stærkt i hukommelsen står også forretningens 10 års jubilæum. Dengang var den placeret på hjørnet af Thorsvej og Silkeborgvej.

"Vores fejring faldt sammen med Åbyhøj Torvedag. Men vi trak langt flere mennesker herned, så det blev startskuddet til, at man gjorde langt mere ud af torvedagen," fortæller Kjeld Gissel.

En kunde træder ind i butikken, og Kjeld Gissel rejser sig hurtigt fra både stol og interview.

"Goddag Tage".

"Goddag Kjeld".

"Hvad kan jeg hjælpe dig med, Tage?"

Der er rigtig mange stamkunder, fortæller Kjeld Gissel efterfølgende. Og han har altid haft nemt ved at huske folks navne.

"Det må være medfødt. Det skaber i hvert fald en god kontakt," siger Kjeld Gissel.

Island og Amerika

Gennem tiden har han leveret møbler både til Island, Australien og Amerika.

"Det var gennem flere år, at vi leverede rokokomøbler til Island, hvor der var en, der havde startet en forretning. Men beklageligvis så sank fragtskibet på en tur, og alle møbler gik tabt. Det blev enden på den forretning."

Sortimentet hos Gissel Møbler har gennem tiderne ikke ændret sig markant.

"Vi har fået lidt flere elektriske lænestole i dag. Ellers er det stadig rokokomøbler og stilmøbler. Vi er den sidste butik i Aarhus, der sælger det," siger Kjeld Gissel.

Hvad skal du så have tiden til at gå med nu?

"Ingenting. Det kan da godt være, at jeg går herned og kigger ind i mellem," siger han med et smil.

Og ellers får ex-møbelhandleren endnu mere tid til folkedansen, som han praktiserer hver uge, derudover må tiden vise, hvad han ellers skal fylde hverdagen med.

I hvert fald er det svært at forestille sig, at han kommer til at sidde i lænestolen eller ligge i sengen hele dagen.

Publiceret 07 October 2018 08:00

SENESTE TV