Tanken er at gøre Mejeriet mere 'brasserievenligt', som Martin Lemvig kalder det. Stedet skal have en enkel menu og et a la carte kort, som folk kan forholde sig til. Pressefoto

Tanken er at gøre Mejeriet mere 'brasserievenligt', som Martin Lemvig kalder det. Stedet skal have en enkel menu og et a la carte kort, som folk kan forholde sig til. Pressefoto

Kulinarisk kovending på Mejeriet: "Folk skal komme uden at blive økonomisk voldtaget"

Restauranten i Mårslet har skiftet fokus fra fine dining til mere simpel madlavning, hvor gæsterne ikke kommer af med tusindvis af kroner for et måltid

Af
Martin Jørgensen

Tidligere havde kokkene pincetter i hænderne og detaljegraden var på sit højeste, når retterne på Mejeriet i Mårslet skulle anrettes. Restauranten fik sågar tildelt en Michelin-anerkendelse tilbage i februar for sine eksklusive retter. Nu er stilen dog lavet om.

"Vi vil gerne bevæge os over mod et ærligt måltid, men med de samme danske råvarer. Det er eksempelvis stadigvæk den samme fasan og and, vi køber til vores madlavning, men vi tilbereder og anretter nu på en mere enkel måde," fortæller Martin Lemvig, som er ejer på stedet.

Tanken er at gøre Mejeriet mere 'brasserievenligt', som Martin Lemvig kalder det. Stedet skal have en enkel menu og et a la carte kort, som folk kan forholde sig til.

"Folk skal kunne komme en onsdag sammen med børnene uden at blive økonomisk voldtaget. Vi har sat prisklassen ned, så det er mere enkelt og ærligt," siger Martin Lemvig og tilføjer:

"Vores gæster vil gerne komme oftere hos os, og det er svært, hvis du tager 1600 kroner for en aften."

Et nødvendigt skift

"Vi kunne mærke, at, da vi peakede niveaumæssigt i forhold til fine dining, skulle der være en anledning for, at folk kom forbi. Vi har brug for at være sted, som skal være folks lokale restaurant, hvor de kan tage hen med ro i sindet," siger Martin Lemvig.

Mange danske restauranter har lavet netop dette skift fra fine dining til fin hverdagsmad, og det er en udfordring, som Martin Lemvigs er fortrøsningsfuld på.

"Vi skal stadigvæk være et rart og venligt sted, og omgivelserne er stadig pissehyggelige, fordi det er så pænt og dejligt. Nu vil vi bare have en mere åben version."

Martin Lemvig kom til Mejeriet i 2016, og der er sket meget på to år, men han mener stadigvæk, at det er et uforløst potentiale i Vilhelmsborg. Pressefoto

Martin Lemvig kom til Mejeriet i 2016, og der er sket meget på to år, men han mener stadigvæk, at det er et uforløst potentiale i Vilhelmsborg. Pressefoto

Selvom restauranten kommer til at gøre det mere simpelt i hverdagen, så slipper de alligevel ikke helt den helt eksklusive madlavning. Der har nemlig åbnet sig nye muligheder i det gamle hovedhus på Vilhelmsborg.

"Vi kommer i fremtiden til at afholde eksklusive, lukkede arrangementer, hvor folk får mulighed for at komme ind og spise i det gamle gods, som er en rigtig fed oplevelse."

Der åbnes op for dine dining-arrangementer fra slutningen af oktober eller starten af november.

Lokale gæster

Martin Lemvig kom til Mejeriet i 2016, og der er sket meget på to år, men han mener stadigvæk, at det er et uforløst potentiale i Vilhelmsborg og Aarhus Syd helt generelt.

"Jeg er meget fortrøstningsfuld, men også realistisk. Det er skønt sted, men det er også hårdt arbejde. Der er altid en øvre grænse for, hvad en lille restaurant kan, men der er stadig noget økonomi i markedet, som vi kan samle op."

Ejeren fortæller videre, at Mejeriet skal fortsætte med at lave god mad, hvor pris og kvalitet hænger sammen - og så skal de tiltrække endnu flere folk fra lokalområdet.

"Da vi først startede, havde vi fokus på at trække folk fra Aarhus herud, men det har jeg indset var helt forkert. Derfor arbejder vi endnu hårdere på at få folk fra Mårslet, Beder, Malling og Odder forbi."

Og det er man da også lykkedes med, hvor folk fra både nær og fjern lægger vejen forbi de naturskønne omgivelser i det sydlige Aarhus.

"Når folk går herfra er der en god sandsynlighed for, at vi ser dem igen. Og det er dér, at vores fokus er. Vi laver mange spændende ting, og det skal vi blive ved med. For så kommer folk igen."

Publiceret 04 October 2018 06:00

SENESTE TV