Kunstgræsbane i Frydenlund:

Kommer tidligst i 2020

Fodboldklubben Fuglebakken glæder sig over at være blandt kulturrådmandens udvalgte til at få en kunstgræsbane, der dog tidligst kan etableres i 2020

Af
Louise Nyvang Burmeister

Det vækker stor glæde i Frydenlund, at den lokale fodboldklub er blandt kulturrådmandens udvalgte til at få medfinansiering til en kunstgræsbane.

"Vi er rigtigt glade. Det åbner en masse muligheder for os i forhold til at fastholde og rekruttere ungdomsspillere. Folk er begejstrede hele vejen rundt," fortæller Jesper Christensen, der er formand for Fuglebakken KFUM.

En kunstgræsbane på anlægget på Højlyngen har i mange år været højt på ønskelisten hos Aarhus Vest-klubben. Formanden kalder det for Fuglebakken 2.0.

"Det vil for eksempel betyde, at vi hele året kan afholde aktiviteter på eget anlæg. Det skaber et godt fællesskab. Og så kan vi skåne græsset, når det regner. Det er virkelig et scoop for os at få sådan en bane," siger Jesper Christensen.

Mangler stadig penge

Med rådmandens udmelding står klubben til at få 3,1 millioner kroner - i alt forventes banen at koste 3,6 millioner. Flere investorer har meldt sig på banen, men det fulde beløb er ikke nået endnu.

"Vi mangler en lille smule for at nå i mål. Men vi har fået tilsagn om støtte fra en del. Nu tror jeg også, at folk vil bidrage mere med det her signal fra kommunen i ryggen," siger Jesper Christensen.

Den kommunale medfinansiering skal vedtages i byrådet, og det forventes at ske i løbet af tre måneder. Derefter har fodboldklubben fået at vide, at anlæggelsen af banen først kan påbegyndes i 2020.

"Vi arbejder nu på at sammensætte en stærk og dygtig styregruppe, der skal få projektet i mål. Vi har fået en stor håndsrækning fra kommunen, og det er en cadeau til hele området og den fælles energi, der opstår, når man står sammen om et projekt," lyder det fra en meget glad formand.

De øvrige to klubber, som rådmanden har peget på i forhold til placering af kunstgræsbaner, er Lystrup IF og AIA-Tranbjerg.

Aarhus har allerede 11 kunstgræsbaner, og to er ved at blive etableret i Brabrand og Åbyhøj.

Publiceret 27 September 2018 10:00

SENESTE TV