Foto: Øxenholt Foto

Kraftig røg henover Egå: Brand i rækkehus

Et klyngehus blev ramt af ildløs - ingen beboere var hjemme

Af
Michael Wulff og Jonas Wrede Hansen

Et klyngehus i Brohaven i Egå brød tirsdag aften kort før klokken 18.30 i brand. Branden udviklede en kraftig røgfane, som trak ned over husene i retning mod Egå Marina. Heldigvis var ingen beboere hjemme, da branden brød ud.

Østjyllands Brandvæsen mødte ifølge naboerne meget hurtigt frem. Med i udrykningen var en lægebil samt ambulance for en sikkerheds skyld.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Klyngehusene er i øjeblikket i gang med en større renovering.

"Men håndværkerne forlod huset, som brændte, allerede klokken 15," lød det fra naboer, som stod og skuttede sig udenfor i den kolde efterårsaften.

Brandvæsenet fik hurtigt styr på den kraftige røg, som blev blandet med en god vind og derfor ikke udgjorde nogen risiko for beboere og andre i området.

Brandårsag fortsat ukendt

Flemming Lau, vagtchef hos Østjyllands Politi, forklarer tirsdag aften til Lokalavisen Aarhus, at man endnu ikke kender årsagen til branden.

"Der bliver foretaget yderligere undersøgelser," siger han.

Ifølge vagtchefen blev branden hurtigt bragt under kontrol, og alt er slukket nu.

"Hele taget er udbrændt, og så er der sod- og vandskader indenvendigt som følge af slukningsarbejdet," tilføjer Flemming Lau og fastslår, at ingen mennesker kom til skade som ved branden.

Politiet fik anmeldelsen klokken 18.23.

Publiceret 25 September 2018 19:30

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.