Camilla Pejtersen

Camilla Pejtersen Foto: Lars Aarø, Fokus Foto

Camilla trækker de unge ind i boghandlen

Hæder og 25.000 kroner til Camilla Pejtersen fra Kristian F. Møller i Aarhus

35-årige Camilla Pejtersen fik i går Detailhandlens Fagprøvepris 2018 overrakt af undervisningsminister Merete Riisager (LA) samt en check på 25.000 kroner.

"Jeg er helt rørt, rundt på gulvet - og meget overrasket," siger Camilla Pejtersen, som efter en del år som pædagog nu har uddannet sig til boghandler og er blevet ansat hos Kristian F. Møller på Store Torv i Aarhus.

"Det er bare vildt fedt, at man kan blande brancher og tage det bløde pædagogfag, som jeg kommer fra, og sætte det i spil i detailverdenen. Jeg er super stolt over, at mit arbejde er blevet lagt mærke til," siger Camilla Pejtersen i en pressemeddelelse.

Kontakt til de unge

Camilla Pejtersen får prisen for sit arbejde med at skabe en relation til de 12-16-årige, der ikke er typiske kunder i landets boghandlerbutikker og heller ikke har været det i Kristian F. Møller.

"Mit mål med min fagprøve var at komme i dialog med de unge om, hvad de godt kunne ønske sig af en boghandel og på den måde booste ungdomsbøgerne," fortæller Camilla.

Gennem skoler, ungdomstilbud og de sociale medier har Camilla Pejtersen samlet et læserteam på 12 dedikerede unge. Teamet har givet input til nyindretningen af ungdomsafdelingen i Kristian F. Møller og til arrangementer for de unge, for eksempel en forfatteraften med Malene Sølvsten kendt for 'Ravnenes Hvisken'.

De unge har skrevet engagerede anmeldelser i hånden og lagt dem i ungdomsbøgerne i butikken. Samtidig har de løbende delt deres læseoplevelser på instagram under hashtagget #kfmungelæser. Aktiviteterne har gjort læserteamet kendt. Gruppen er blevet bedt om at anbefale ungdomslitteratur på Aarhus' hovedbibliotek Dokk11, og at et af gruppens medlemmer er kommet i juryen for børnebogsprisen Orlaprisen.

Årets unge boghandler

Priskomitéen roser Camilla Pejtersen for et engageret arbejde, der også har inddraget forældrene.

"Hun er nytænkende og forsøger at få en ung målgruppe med ind i en ellers meget traditionel boghandel. Camilla viser med sin fagprøve, at hun har formået at tiltrække en målgruppe, der ikke har været så stort fokus på før. Camillas fagprøve fortjener klart 1. præmien, idet den skiller sig meget ud," lyder det i begrundelsen.

Indehaver af Kristian F. Møller, Marianne Møller, deltog i prisoverrækkelsen:

"Jeg er vildt imponeret af Camillas fagprøve. Hun har formået at tilføje et ungt segment af læsere til butikkens kernepublikum, og samtidig har hun klædt resten af os på til at møde fremtidens kunder," siger Camillas chef.

Detailhandlens Fagprøvepris er ikke den eneste pris, den unge boghandler har modtaget. For få dage siden fik hun også boghandlerbranchens egen pris som Årets unge Boghandler 2018.

Alle priser gik til Aarhus

Det er Dansk Erhverv og HK Handel, der står bag uddelingen af Detailhandlens Fagprøvepris 2018, der hvert år hædrer de tre bedste elever inden for detailhandlen. De tre elever, der i særlig grad har udmærket sig med deres fagprøver, er udpeget fra 23 erhvervsskoler.

Alle årets vindere har været i praktik i Aarhus. Karoline Møller Jeppesen fik en andenplads og 20.000 kroner. Hun er udlært hos Matas i Viby. Tredjepladsen og 15.000 kroner gik til Lena Munk, der er udlært i Magasin.

"Den faglige stolthed er en af de bærende grundpiller under erhvervsuddannelserne. Derfor skal vi udnytte enhver lejlighed til at hylde den gode præstation, og det er netop sådan en, de tre vindere i den grad har leveret med deres flotte fagprøver," siger undervisningsminister Merete Riisager, der overrakte diplomerne og pengepræmier til de tre dygtige unge kvinder.

Publiceret 25 September 2018 07:00

SENESTE TV