Pressefoto.

Så skete det:

Ny supercykelsti åbnet af cykelglade børn

Mandag eftermiddag blev der trampet ivrigt i pedalerne, da børn fra SFO og Klub på Lisbjerg skole sammen med rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, indviede ny supercykelsti

Ny supercykelsti mellem Lisbjerg og Skejby blev mandag eftermiddag åbnet. Det skete med en masse cykelglade børn og rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Den cirka fire kilometer nye cykelsti forbinder et af Aarhus Kommunes store udviklingsområder med et af kommunens største erhvervsområder og understøtter mulighederne for, at man kan kombinere cykel, bil og Letbane, som det passer den enkelte bedst.

Pressefoto: Aarhus Kommune

”Den nye stiforbindelse giver rigtig gode muligheder for, at eksempelvis pendlere fra Djursland gratis kan stille bilen på Parkér og rejs-anlægget ved Klokhøjen og vælge at cykle det sidste stykke til studie eller job. På den måde kan man få vind i håret, nyde den skønne natur og klare den daglige motion, mens man cykler forbi myldretidens trængsel og udfordringerne med at finde parkering i Skejby eller Aarhus Midtby,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Den nye cykelsti er anlagt sammen med letbanen og følger letbanens forløb mellem Lisbjerg og Skejby. Det betyder blandt andet, at man som cyklist kan undgå de store højdeforskelle på den bakkede strækning. Man kan køre på en relativ jævn rute og samtidig nyde udsigten over det fredede naturområde ved Egådalen, når man kører over de nyanlagte broer, skriver Aarhus Kommune i pressemeddelelsen.

jwh

Fakta

    På Parkér og rejs-anlægget ved Klokhøjen kan man gratis parkere sin cykel i et aflåst cykelskur. Hvis man er interesseret i en nøgle, skal man henvende sig til byensanvendelse@aarhus.dk

    Cykelstien mellem Lisbjerg og Skejby er en del-strækning af Supercykelstien mellem Lisbjerg og Aahus Midtby. Den resterende strækning mellem Skejby og Aarhus Midtby forventes at være færdig i første halvdel af 2019.

    Den nye cykelsti mangler stadig ny belægning på broerne over Egådalen samt afmærkning enkelte steder. Det vil blive udbedret i løbet af efteråret 2018. Der vil blive etableret belysning i 2019.

Kilde: Teknik og Miljø i Aarhus Kommune

Publiceret 24 September 2018 20:38

SENESTE TV