Lars Hannibal og Ghita Nørby. Foto: Ole Haupt

Lars Hannibal og Ghita Nørby. Foto: Ole Haupt

Kirke- og Kulturfestival:

Langt væk fra hurtige overskrifter

Møllevangskirken inviterer for tredje gang til fordybelse og fællesskab

Af
Louise Nyvang Burmeister

Guitaristen Lars Hannibal vender hjem til barndomskvarteret, og han tager Ghita Nørby med sig, når der 24.-30. september er Kirke- og Kulturfestival i Møllevangskirken. Musikeren sætter musik til Ghita Nørbys oplæsning af H.C. Andersen-eventyr og La Fontaines fabler oversat af Johannes Møllehave.

'Ord og Toner', som det musikalske foredrag hedder, er på programmet den 29. september. Men hele ugen er der fyldt med tankevækkende foredrage, fællessange, koncerter og fællesspisning.

"Vi har et ønske om at åbne op for debat, samtale og dialog. Medmenneskeligt, uden computerskærme. Vi vil skabe fællesskaber på tværs og blive klogere på hinanden og på livet," siger sognepræst Anni L. Albæk, der er en af hovedaktørerne bag dette års festival, som bliver afholdt for tredje gang.

Hun mener, at i det postfaktuelle samfund, vi befinder os i, kan kirken være med til at sætte eksistens og nysgerrighed på programmet.

"Vi skal bruge tid på hinanden. Tage os tid til fællesskabet. Så vi ikke bare bliver en i mængden, men bliver en bestemt person, som man hilser på. Så bliver vi både klogere på os selv og på omverdenen," siger Anni L. Albæk.

Til Kirke- og Kulturfestival er der ingen hurtige overskrifter eller bombastiske udsagn med masser af udråbstegn.

"Noget i livet kræver mange ord. Og hvor er det fint, at det ikke kan udgøres af et ord. Vi er nødt til at lytte for at nærme os hinanden. Verden er fuld af udsagn med udråbstegn. Her går vi et spadestik dybere end overskrifter," forklarer sognepræsten.

I år er også præsterne Kathrine Lilleør og Sørine Gotfredsen på programmet.

"Kathrine er en livsklog kvinde og dejlig at høre på. Sørine Gotfredsen er et meget dedikeret menneske, der ikke er bange for at provokere. Jeg håber, at hun vil skubbe til os og åbne en debat," siger Anni L. Albæk.

Sidste år var der over 1.300 personer til festivalens arrangementer. Men der er plads til endnu flere.

Festival

Kirke- og Kulturfestival afholdes 24.-30. september.

Steder: Primært Møllevangskirken, men også Beboerhuset og Café Albert.

Noget er gratis, og til andet kan der købes billetter på moellevangskirken.dk, på kirkekontoret eller i døren (hvis der ikke er udsolgt).

Se mere på moellevangskirken.dk.

Publiceret 24 September 2018 06:00

SENESTE TV