Lars Hannibal og Ghita Nørby. Foto: Ole Haupt

Lars Hannibal og Ghita Nørby. Foto: Ole Haupt

Kirke- og Kulturfestival:

Langt væk fra hurtige overskrifter

Møllevangskirken inviterer for tredje gang til fordybelse og fællesskab

Af
Louise Nyvang Burmeister

Guitaristen Lars Hannibal vender hjem til barndomskvarteret, og han tager Ghita Nørby med sig, når der 24.-30. september er Kirke- og Kulturfestival i Møllevangskirken. Musikeren sætter musik til Ghita Nørbys oplæsning af H.C. Andersen-eventyr og La Fontaines fabler oversat af Johannes Møllehave.

'Ord og Toner', som det musikalske foredrag hedder, er på programmet den 29. september. Men hele ugen er der fyldt med tankevækkende foredrage, fællessange, koncerter og fællesspisning.

"Vi har et ønske om at åbne op for debat, samtale og dialog. Medmenneskeligt, uden computerskærme. Vi vil skabe fællesskaber på tværs og blive klogere på hinanden og på livet," siger sognepræst Anni L. Albæk, der er en af hovedaktørerne bag dette års festival, som bliver afholdt for tredje gang.

Hun mener, at i det postfaktuelle samfund, vi befinder os i, kan kirken være med til at sætte eksistens og nysgerrighed på programmet.

"Vi skal bruge tid på hinanden. Tage os tid til fællesskabet. Så vi ikke bare bliver en i mængden, men bliver en bestemt person, som man hilser på. Så bliver vi både klogere på os selv og på omverdenen," siger Anni L. Albæk.

Til Kirke- og Kulturfestival er der ingen hurtige overskrifter eller bombastiske udsagn med masser af udråbstegn.

"Noget i livet kræver mange ord. Og hvor er det fint, at det ikke kan udgøres af et ord. Vi er nødt til at lytte for at nærme os hinanden. Verden er fuld af udsagn med udråbstegn. Her går vi et spadestik dybere end overskrifter," forklarer sognepræsten.

I år er også præsterne Kathrine Lilleør og Sørine Gotfredsen på programmet.

"Kathrine er en livsklog kvinde og dejlig at høre på. Sørine Gotfredsen er et meget dedikeret menneske, der ikke er bange for at provokere. Jeg håber, at hun vil skubbe til os og åbne en debat," siger Anni L. Albæk.

Sidste år var der over 1.300 personer til festivalens arrangementer. Men der er plads til endnu flere.

Festival

Kirke- og Kulturfestival afholdes 24.-30. september.

Steder: Primært Møllevangskirken, men også Beboerhuset og Café Albert.

Noget er gratis, og til andet kan der købes billetter på moellevangskirken.dk, på kirkekontoret eller i døren (hvis der ikke er udsolgt).

Se mere på moellevangskirken.dk.

Publiceret 24 September 2018 06:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.