Mellem blok 6 og 7 på Gudrunsvej plejede der at være en legeplads. Nu er der lagt grus ud til parkeringsplads.

Mellem blok 6 og 7 på Gudrunsvej plejede der at være en legeplads. Nu er der lagt grus ud til parkeringsplads.

Forundring i Gellerup:

Hvor blev legepladsen af?

Beboere undrer sig over pludselig fjernelse af legeplads mellem blokkene i Gellerup. Boligforening beklager forløbet

Af
Louise Nyvang Burmeister

Pludselig en morgen var legepladsen væk. I stedet kørte der en stor gravko rundt på det ellers grønne areal, som nu var fyldt med jord.

Nikolaj Sørensen, der bor på Gudrunsvej 62, havde ikke en god forklaring til sin spørgende søn. Gellerupbeboeren undrer sig over, at der ingen information er kommet fra Brabrand Boligforening om, at legepladsen skulle fjernes.

"På vej til børnehave i morges (for to uger siden, red.) kunne min søn konstatere, at vi nu ikke længere har vores legeplads. Hvor skal vi nu være? Hvordan skal man tale med sine børn om sådan noget? Hvad er dette her et udtryk for?," spørger Nikolaj Sørensen.

Projektleder hos Brabrand Boligforening Svend Erik Johansen forklarer.

"Vi laver midlertidige parkeringspladser til beboerne, fordi de normale parkeringspladser bliver inddraget til byggeplads, så vi sikrer os, at byggesikkerheden er i orden," siger han.

Han fortæller endvidere, at efter endt brug bliver legepladsen reetableret.

"Legepladsen er ikke væk, men den er indskrænket. Hvornår den bliver reetableret afhænger af byggeprocessen. Men det bliver omkring udgangen af næste år," siger Svend Erik Johansen.

Puttet breve i postkasserne

Kommunikationschef hos Brabrand Boligforening, Morten Korsgaard, oplyser til Lokalavisen Aarhus, at man har informeret beboerne om forandringerne. Det er sket ved at putte et brev i beboernes postkasser.

Ifølge en anden beboer i blokkene, Helle Hansen, er det dog først sket, efter legepladsen blev fjernet.

"Jeg ringede og mailede til boligforeningen, såsnart jeg så, at man var ved at fjerne legeredskaberne. Først dagen efter fik jeg fat i nogle og fik svar. Derefter blev der så omdelt flyers. Jeg synes, det er dybt kritisabelt og et stort koks i kommunikationen, at man for det første ikke spørger os, inden man anlægger en parkeringsplads på en af de efterhånden få grønne områder, vi har tilbage i det her byggerod, vi bor i. Og for det andet at man ikke orienterer os. Jeg er meget kritisk over for det her," siger Helle Hansen, der er midlertidigt genhuset på 1. sal på Gudrunsvej 60 - med udsigt til den nu delvist nedlagte legeplads.

"Man har fjernet legeredskaberne for de mindste børn. En legeplads, der ellers blev brugt rigtig meget. Og var lidt et helle i byggerodet," tilføjer hun.

Det var desværre ikke muligt at få et interview med Morten Korsgaard, men pr. mail svarer han, at man desværre blev ramt af, at en omdeler blev syg. Brevene skulle have været ude om onsdagen, men kom derfor først ud onsdag den 4. september mellem 15 og 16, skriver han.

På spørgsmålet om hvorvidt han mener, at det er tids nok at informere samme dag, som maskinerne rykker ud, svarer han:

"Vi tilstræber altid rettidighed, når vi informerer. Det lever vi ikke op til i det her tilfælde, og det beklager vi," lyder det i mailsvaret.

Morten Korsgaard oplyser desuden, at anlægget af parkeringspladser vil blive omtalt i næste nyhedsbrev, som kommer i beboernes postkasser i løbet af en måneds tid. Det er derudover alle ugens dage muligt at stille spørgsmål til en beboerkoordinator, der befinder sig i en skurvogn på Gudrunsvej 46 eller kontakte vedkommende telefonisk på 4090 0214. Han fortæller også, at der er etableret flere nye legepladser i området; i Byparken og ved blok 7 ud mod Tinesvej.

Publiceret 24 September 2018 06:00

SENESTE TV