Mellem blok 6 og 7 på Gudrunsvej plejede der at være en legeplads. Nu er der lagt grus ud til parkeringsplads.

Mellem blok 6 og 7 på Gudrunsvej plejede der at være en legeplads. Nu er der lagt grus ud til parkeringsplads.

Forundring i Gellerup:

Hvor blev legepladsen af?

Beboere undrer sig over pludselig fjernelse af legeplads mellem blokkene i Gellerup. Boligforening beklager forløbet

Af
Louise Nyvang Burmeister

Pludselig en morgen var legepladsen væk. I stedet kørte der en stor gravko rundt på det ellers grønne areal, som nu var fyldt med jord.

Nikolaj Sørensen, der bor på Gudrunsvej 62, havde ikke en god forklaring til sin spørgende søn. Gellerupbeboeren undrer sig over, at der ingen information er kommet fra Brabrand Boligforening om, at legepladsen skulle fjernes.

"På vej til børnehave i morges (for to uger siden, red.) kunne min søn konstatere, at vi nu ikke længere har vores legeplads. Hvor skal vi nu være? Hvordan skal man tale med sine børn om sådan noget? Hvad er dette her et udtryk for?," spørger Nikolaj Sørensen.

Projektleder hos Brabrand Boligforening Svend Erik Johansen forklarer.

"Vi laver midlertidige parkeringspladser til beboerne, fordi de normale parkeringspladser bliver inddraget til byggeplads, så vi sikrer os, at byggesikkerheden er i orden," siger han.

Han fortæller endvidere, at efter endt brug bliver legepladsen reetableret.

"Legepladsen er ikke væk, men den er indskrænket. Hvornår den bliver reetableret afhænger af byggeprocessen. Men det bliver omkring udgangen af næste år," siger Svend Erik Johansen.

Puttet breve i postkasserne

Kommunikationschef hos Brabrand Boligforening, Morten Korsgaard, oplyser til Lokalavisen Aarhus, at man har informeret beboerne om forandringerne. Det er sket ved at putte et brev i beboernes postkasser.

Ifølge en anden beboer i blokkene, Helle Hansen, er det dog først sket, efter legepladsen blev fjernet.

"Jeg ringede og mailede til boligforeningen, såsnart jeg så, at man var ved at fjerne legeredskaberne. Først dagen efter fik jeg fat i nogle og fik svar. Derefter blev der så omdelt flyers. Jeg synes, det er dybt kritisabelt og et stort koks i kommunikationen, at man for det første ikke spørger os, inden man anlægger en parkeringsplads på en af de efterhånden få grønne områder, vi har tilbage i det her byggerod, vi bor i. Og for det andet at man ikke orienterer os. Jeg er meget kritisk over for det her," siger Helle Hansen, der er midlertidigt genhuset på 1. sal på Gudrunsvej 60 - med udsigt til den nu delvist nedlagte legeplads.

"Man har fjernet legeredskaberne for de mindste børn. En legeplads, der ellers blev brugt rigtig meget. Og var lidt et helle i byggerodet," tilføjer hun.

Det var desværre ikke muligt at få et interview med Morten Korsgaard, men pr. mail svarer han, at man desværre blev ramt af, at en omdeler blev syg. Brevene skulle have været ude om onsdagen, men kom derfor først ud onsdag den 4. september mellem 15 og 16, skriver han.

På spørgsmålet om hvorvidt han mener, at det er tids nok at informere samme dag, som maskinerne rykker ud, svarer han:

"Vi tilstræber altid rettidighed, når vi informerer. Det lever vi ikke op til i det her tilfælde, og det beklager vi," lyder det i mailsvaret.

Morten Korsgaard oplyser desuden, at anlægget af parkeringspladser vil blive omtalt i næste nyhedsbrev, som kommer i beboernes postkasser i løbet af en måneds tid. Det er derudover alle ugens dage muligt at stille spørgsmål til en beboerkoordinator, der befinder sig i en skurvogn på Gudrunsvej 46 eller kontakte vedkommende telefonisk på 4090 0214. Han fortæller også, at der er etableret flere nye legepladser i området; i Byparken og ved blok 7 ud mod Tinesvej.

Publiceret 24 September 2018 06:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.