Varetægtsfængslet: Yahya Hassan får ikke comeback i Musikhuset

Ung digter erstatter Yahya Hassan, der ellers skulle have været med ved litteraturarrangementet 'Digte og Lyd' i Musikhuset Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Tilbage i maj måned annoncerede Musikhuset Aarhus, at Yahya Hassan skulle læse digte op ved litteraturarrangementet 'Digte og Lyd', som finder sted i Musikhusets Rytmisk Sal fredag i næste uge. Mandag er det kommet frem, at den provokerende digter er blevet tiltalt for 40 nye kriminelle forhold og siden juli har siddet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Det betyder, at arrangementet bliver uden Yahya Hassan, oplyser programchef Mette Kier til Lokalavisen Aarhus.

"Vi fik det at vide her til morgen. I stedet er der blevet fundet en erstatning i den meget spændende, unge digter Theis Ørntoft, som er aktuel med romanen 'Solar' og fik tildelt Michael Strunge-prisen i 2014," fortæller Mette Kier til Lokalavisen Aarhus.

Billetter kan refunderes

Hun siger desuden, at hun er ærgerlig over situationen og godt kan forstå, hvis der er gæster, som er skuffede.

"Arrangementet blev jo lanceret med Yahya Hassan, så vi er ærgerlige over, at det er gået, som det er gået. Hvis det er sådan, at man kun har købt billetter for at se Yahya Hassan, så er det muligt at få pengene tilbage," fortæller Musikhuset Aarhus' programchef, der dog ikke vil svare på, hvorvidt Yahya Hassan er uønsket i fremtiden i Musikhuset.

Han har ligesom valgt en anden vej nu

"Vi gør det på den måde, at vi tager stilling i den aktuelle situation, så det er svært at svare på. Det så anderledes ud, da vi annoncerede arrangementet. Der fik vi at vide, at Yahya Hassan var aktuel med en ny digtsamling. Han har ligesom valgt en anden vej nu," fortsætter hun.

Ikke flere ændringer

Det er kun Yahya Hassan, som ikke længere er en del af programmet til 'Digte og Lyd'. Dermed kan publikum stadigvæk forvente at opleve Helle Helle, Bisse, Olga Ravn og Simon Littauer samt selvfølgelig Theis Ørntoft som erstatning for Yahya Hassan.

"Der er stadigvæk billetter tilbage til arrangementet," slår Mette Kier fast.

'Digte og Lyd' finder sted fredag 5. oktober klokken 20 i Musikhuset Aarhus.

Publiceret 24 September 2018 15:10

SENESTE TV