Gellerupscenen. Arkivfoto: Casper Dalhoff /Ritzau Scanpix

Gellerupscenen. Arkivfoto: Casper Dalhoff /Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Gang i svingdøren på Gudrunsvej:

Igen liv i den dødsdømte Gellerupscenen

Teaterscenen i Gellerup bliver genoplivet for en stund, indtil nye bygninger står klar til kommunens nye kulturelle satsning i boligområdet

Af
Louise Nyvang Burmeister

Forestillinger, film og cirkus rykker igen for en stund ind på Gellerupscenen i Brabrand.

Der har ellers været stille på teatret, siden Aarhus Kommune 1. juli lukkede 2017-projektet Eutopia Stage ned. På trods af at der var bevilliget penge til at fortsætte kulturhovedstads-eventen i hele 2018, besluttede kommunen, at midlerne i stedet skulle gå til det nye Gellerup Art Factory, som får til huse i det nye Sports og Kulturcampus, der skal opføres som del af helhedsplanen.

Nu forlyder det dog fra kulturforvaltningen, at Gellerupscenen bliver vakt til live igen, fordi den nye Art Factory i første omgang rykker ind på scenen, indtil det nye byggeri står klar - formodentlig i 2020.

De nye partnere, som foreløbig skal udgøre Gellerup Art Factory er Gellerup Filmværksted, kunstprojektet Sigrids Stue, Rap Akademiet og Cirkus Tværs.

Skaber liv igen

Og nyheden, om at samarbejdet får lov at rykke ind på Gellerupscenen til en opstart, glæder Søren Stockmar, der er cirkusdirektør i Cirkus Tværs, som har til huse lige ved siden teatret.

"Det er rigtig dejligt, at der nu kommer liv på Gellerupscenen . Det skaber også liv hos os. Det er vores naboer, så vi har da godt kunnet mærke, at der har været dødt derinde," fortæller cirkusdirktøren.

Cirkus Tværs har både været på tilskuerpladserne og på de skrå brædder på Gellerupscenen.

"Vi har kunnet tage børnene med ind og se forestillinger, og vi har selv kunnet lave noget derinde. Det har vi haft rigtig meget gavn af."

Der er nu planer om, at kunstnere skal kunne søge om såkaldte residencies, hvor de i en periode får lov at råde over lokalerne og lave forestillinger på scenen.

Søren Stockmar fortæller, at der dog er en masse praktisk, der skal falde på plads.

"Men jeg kan godt sige, at der kommer til at ske noget på scenen allerede i år," siger han og tilføjer:

"Vi glæder os til udviklingen. Det er et spændende projekt, som vi tager positivt imod."

Det er forventningen, at Gellerupscenens 'nye beboere' flytter ind 1. oktober.

Fakta

En omskriftelig historie

Gellerupscenen åbnede i 1984 på Gudrunsvej 78 som egnsteater for Gellerup. I 2002 udvidede teatret med en teaterskole. Teatret var støttet af Aarhus Kommune, men i 2011 besluttede byrådet at stoppe tilskuddet, og teatret lukkede. A-toget vakte i nogle år teatret til live igen, inden Eutopia Stage i 2015 rykkede ind. Det projekt lukkede igen i pr.1.juli 2018.

Publiceret 23 September 2018 10:00

SENESTE TV