Rasmus Katholm udklædt som en 80'er-udgave af Bjørn Borg er begejstret over festen i Universitetsparken

Rasmus Katholm udklædt som en 80'er-udgave af Bjørn Borg er begejstret over festen i Universitetsparken Foto: Jonas Wrede Hansen

Blæst, regn og mudder stopper ikke Nordens største fredagsbar

Der er godt gang i Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken, hvor vejret på ingen måde er en stopklods

Af
Jonas Wrede Hansen

"Hold kæft et lortevejr," bliver det meget præcis konstateret ved indgangen til Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag fredag eftermiddag fra en person i flokken af unge studerende, som i mudder og vandpytter forsøger at snegle sig ind i Universitetsparken.

Det er bestemt heller ikke forkert beskrevet, for vejret er slet ikke i top. Men som en ven til personen tilføjer, så "hjælper øl nok på dele hele."

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

Og øl er der nok af i Universitetsparken i dag, hvor Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag finder sted for 12. gang i træk. Hygge, fællesskab, sport og en masse musik fylder parken, hvor de aarhusianske universitetsstuderende dyster i alt fra håndbold til ølbowling.

Ifølge arrangørerne er arrangementet Nordens største fredagsbar og idrætsdag med omkring 17.000 deltagere fra de aarhusianske uddannelsessteder.

Gummistøvler og godt humør

Nogle af de mange studerende, der fredag har fundet vej frem til Universitetsparken for at have en festdag, er Emilie Them og Julie Jakobsen.

De er trofast mødt op i parken, hvor de er godt i gang med at drikke første fadøl.

"Jeg er overrasket over, hvor mange der er kommet, selvom det er dårlige vejr. Jeg tænkte i morges: 'Åh nej, nu bliver det ikke til noget'. Så det er herligt, at der er kommet så mange," fortæller Emilie Them, som har forberedt sig godt til dagen med en regnsikker beklædning.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Vennerne Emilie Them (tv.) og Julie Jakobsen har forberedt sig godt til det dårlige vejr med gummistøvler og et medbragt godt humør

Vennerne Emilie Them (tv.) og Julie Jakobsen har forberedt sig godt til det dårlige vejr med gummistøvler og et medbragt godt humør Foto: Jonas Wrede Hansen

"Gummistøvler og godt humør skal nok klarer det dårlige vejr," tilføjer hun, imens veninden Julie Jakobsen nikker.

Det er fjerde gang, hun er med til det årlige studiearrangement, og hun er ikke i tvivl om, hvad der er det bedste ved det.

"Det er happy hour," griner Julie Jakobsen og tilføjer:

"Ej, det ligger rigtig godt, når man lige er startet på et studie. Det er en god måde at lave noget sammen med sine nye venner fra studiet."

"Det er megafedt"

En anden deltager, som også har trodset regnvejret og blæsten for at møde op i parken, er Rasmus Katholm. Det er hans første gang, og han har valgt at klæde sig ud, da han sammen med sine studiekammerater deltager i årets ølbowling.

"Der blev sagt, at man skulle klæde sig ud efter et tema, og vi har valgt at ligne en tennisspiller a la Bjørn Borg," fortæller Rasmus Katholm.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

Han fik først for en uge siden at vide, at han skulle deltage i ølbowling-turneringen, men han har alligevel forberedt sig i løbet af sommeren.

"Jeg tror, jeg har forberedt mig ved, at jeg var på Roskilde Festival i sommer," fortæller han med et grin og tilføjer, at han beskriver sig selv som en middelmådig øldrikker, der ligger lige over gennemsnittet.

"Øl er det bedste at drikke sig fuld i," lyder det fra ham, inden han smutter tilbage til sine venner.

God musik på programmet

Men det er ikke kun sportsaktiviteter og øldrikning, der fylder fredag eftermiddag og aften i Universitetsparken. Hele dagen er der forskelligt musik på scenerne, og når dagen er omme, har artister som Karl William, Whomadewho og Blak spillet koncerter.

Veninderne Emilie Them og Julie Jakobsen glæder sig da også til at opleve musikprogrammet.

"Jeg ser faktisk frem til at høre Johnny Deluxe, men det er nok, fordi det er nostalgisk," fortæller Emilie Them, hvorefter Julie Jakobsen tilføjer:

"Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg kan holde mig kørende så længe."

Humøret er højt til Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag, og hverken regn eller blæst skal ændre på det-

Publiceret 21 September 2018 18:03

SENESTE TV