Keld Hvalsø fra Enhedslisten

Keld Hvalsø fra Enhedslisten

Keld vil ikke være med til "katastrofebudget"

Det første parti har forladt forhandlingerne om Aarhus Kommunes budget for 2019-2022

Enhedslistens har som det første parti forladt budgetforhandlingerne, som blev indledt i dag på Aarhus Rådhus med Keld Hvalsø som Enhedslistens forhandler.

"Nedskæringerne er slet ikke nødvendige," skriver partiet i en pressemeddelelse og henviser til forventninger til udvikling i bloktilskud og anden finansiering fra staten.

"Vi har også foreslået at hæve skatten i stedet for at spare på velfærden, som 59 procent af aarhusianerne går ind for. Og vi har foreslået at bruge de godt 400 millioner kroner, der ligger i kommunekassen i central opsparing."

Enhedslisten mener, at de andre 'nedskæringspartier' styrer mod et budgetforlig, "der vil indeholde katastrofer i form af nye nedskæringer ovenpå et i forvejen sårbart og rystet velfærdstilbud og nedskæringer, der allerede er på vej. Det vil blive skåret ned på børn og unge, ældre, udsatte grupper, mennesker med handicap, klimaindsats og det grønne område samt meget mere. Vi kan se, at budgetforliget vil indeholde sociale nedskæringer, som vil ramme hårdt i mange aarhusianeres hverdag."

Enhedslisten påpeger, at man fortsat vil arbejde for at styrke velfærden i Aarhus, selvom partiet har forladt budgetforhandlingerne.

Forhandlingerne om de næste fire års budget i Aarhus Kommune forventes at vare hele dagen i dag og meget muligt også noget af i morgen fredag, før der er indgået et forlig.

jr

Publiceret 20 September 2018 16:45

SENESTE TV