Keld Hvalsø fra Enhedslisten

Keld Hvalsø fra Enhedslisten

Keld vil ikke være med til "katastrofebudget"

Det første parti har forladt forhandlingerne om Aarhus Kommunes budget for 2019-2022

Enhedslistens har som det første parti forladt budgetforhandlingerne, som blev indledt i dag på Aarhus Rådhus med Keld Hvalsø som Enhedslistens forhandler.

"Nedskæringerne er slet ikke nødvendige," skriver partiet i en pressemeddelelse og henviser til forventninger til udvikling i bloktilskud og anden finansiering fra staten.

"Vi har også foreslået at hæve skatten i stedet for at spare på velfærden, som 59 procent af aarhusianerne går ind for. Og vi har foreslået at bruge de godt 400 millioner kroner, der ligger i kommunekassen i central opsparing."

Enhedslisten mener, at de andre 'nedskæringspartier' styrer mod et budgetforlig, "der vil indeholde katastrofer i form af nye nedskæringer ovenpå et i forvejen sårbart og rystet velfærdstilbud og nedskæringer, der allerede er på vej. Det vil blive skåret ned på børn og unge, ældre, udsatte grupper, mennesker med handicap, klimaindsats og det grønne område samt meget mere. Vi kan se, at budgetforliget vil indeholde sociale nedskæringer, som vil ramme hårdt i mange aarhusianeres hverdag."

Enhedslisten påpeger, at man fortsat vil arbejde for at styrke velfærden i Aarhus, selvom partiet har forladt budgetforhandlingerne.

Forhandlingerne om de næste fire års budget i Aarhus Kommune forventes at vare hele dagen i dag og meget muligt også noget af i morgen fredag, før der er indgået et forlig.

jr

Publiceret 20 September 2018 16:45

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.