Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Populær DR-vært har ondt af dem, der flyttede til Aarhus

Henrik Liniger udtaler til Ekstra Bladet, at han undrer sig over DR's beslutning om først at rykke redaktion til Aarhus for kort tid efter at afvikle den

Adskillige DR-ansatte er noget chokeret over Danmarks nationale public service-selskabs beslutning om at lade den store sparerunde ramme DR i Aarhus så markant, som tilfældet er. En af dem er den populære sportskommentator Henrik Liniger, som fortæller til Ekstra Bladet, at gårsdagens triste nyheder kom som noget af en overraskelse.

"Det er voldsomt. Det er kun otte måneder siden, vi flyttede til Aarhus med løfte fra ledelsen om, at vi skulle udvide og udvikle dækningen af sport. Jeg ved godt, at ledelsen dengang ikke kendte omfanget af den sparerunde, DR nu er inde i, men jeg er alligevel overrasket og også skuffet over, at sporten så hurtigt efter flytningen skal rammes på denne måde," siger Henrik Liniger til Ekstra Bladet.

Flere værter brugte lang tid på at overveje, hvor vidt de skulle flytte tilværelsen i København ud med Aarhus, da DR for otte måneder siden flyttede flere redaktioner til Smilets By. Mange valgte at hive hele familien med til en ny by uden venner og netværk for at følge med jobbet. Henrik Liniger kan derfor godt forstå, at andre DR-værter som for eksempel Tina Müller offentligt har ytret, at hun er frustreret over DR's beslutning.

"Jeg tror, man skal have prøvet det for at have en idé om, hvor stor en beslutning det er. Kollegerne er jo flyttet, fordi de elsker deres job og deres arbejdsplads, og derfor har de valgt at rive hele familier op for at flytte. De har gjort det, fordi DR er en dejlig arbejdsplads, og det er kun godt – men i dag har jeg ondt af dem," siger Henrik Liniger til Ekstra Bladet.

DR skal nedlægge cirka 375-400 stillinger. Det sker på grund af de besparelser, som medieforliget og den nye public service-kontrakt lægger op til. I alt gennemfører DR besparelser for 420 millioner kroner årligt frem til 2021.

jwh

Publiceret 19 September 2018 06:48

SENESTE TV