Fra venstre Benjamin Boe Rasmussen, Xenia Lach Nielsen, Niels Olsen, Susanne Bier, Bodil Jørgensen, Silas Holst og Maria Lucia.

Fra venstre Benjamin Boe Rasmussen, Xenia Lach Nielsen, Niels Olsen, Susanne Bier, Bodil Jørgensen, Silas Holst og Maria Lucia. Foto: Miklos Szabo

Den skaldede frisør: Helmig skal lave musikken til Bier-musical

Susanne Bier og Thomas Helmig laver musical baseret på filmsucces

Susanne Biers film fra 2012 'Den skaldede frisør' bliver til en storstilet musical med Xenia Lach-Nielsen, Niels Olsen, Maria Lucia, Silas Holst, Bodil Jørgensen og Benjamin Boe Rasmussen i hovedrollerne.

Musikken bliver lavet af ingen ringere end aarhusianske Thomas Helmig, der skrev titelnummeret til Susanne Biers mega-filmsucces 'Den eneste ene' fra 1999.

"Da Thomas lavede titelnummeret til 'Den eneste ene', ramte han noget meget præcist ved filmen. En særlig uskyldsfuld romance som var håbefuld uden at være sentimental. Lige siden har jeg haft lyst til at lave noget med ham igen. Thomas er helt sin egen, og alligevel føler jeg et kunstnerisk slægtskab med ham, som gør, at jeg er sikker på, at hans sange til 'Den skaldede frisør' vil gøre musicalen endnu mere gribende end filmen. Han mestrer at være dagligdags og dybt poetisk på én gang, og jeg havde ikke kunnet håbe på en bedre samarbejdspartner end ham," siger Susanne Bier i en pressemeddelelse om den nye muscial.

Musicalen får premiere 5. marts 2020 i Falkoner Teatret i København og spiller i Musikhuset i Aarhus fra 24. april 2020. Herefter er det planen, at en international version af musicalen skal ud over landets grænser og på turné i Europa.

"Da Susanne ringede og spurgte, om jeg ville skrive sangene til 'Den skaldede frisør', sagde jeg ja, før hun havde stillet spørgsmålet færdigt. Jeg har altid kunnet genkende dele af mig selv i hendes film, og siden vi arbejdede sammen sidst, har jeg håbet på, at vi kunne stikke hovederne sammen igen. Susanne og jeg taler på mange måder samme sprog, så jeg glæder mig til at springe på hovedet ned i den her musical," siger Thomas Helmig.

Filmen fra 2012 havde Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne. Deres roller som den kemoramte og skaldede frisør Ida og den uheldsramte direktør Philip bliver spillet af Xenia Lach-Nielsen og Niels Olsen.

Bag musicalen står produktionsselskabet The One and Only Musical Company, hvis første produktion var musicalen Den Eneste Ene fra 2005 baseret på Susanne Biers film.

jr

Publiceret 19 September 2018 19:14

SENESTE TV