Foto: byrd/Rasmus Laurvig

Video: Tilst slog ring om skolen i protest mod besparelser

400 personer dannede menneskering rundt om Tilst Skole

Af
Jeppe Rafn

'Vores Skole - Vores Tilst.'

'Fingrene væk fra vores børn.'

'Vores børn - en god investering.'

Foto: byrd/Rasmus Laurvig

Budskabet var ikke til at tage fejl af, da omkring 400 elever, forældre, ansatte på skolen og andre fra lokalsamfundet tirsdag eftermiddag deltog i en aktion ved Tilst Skole i protest mod de bebudede besparelser på skolerne i Aarhus Kommune.

"Vi vil bevare vores lokale islæt i Tilst, skolen," forklarer Jann Lund, formand for skolebestyrelsen på Tilst Skole.

Formålet var at lave en menneskering omkring skolen for at symbolisere, at politikerne skal lade være med at spare på skolerne.

Foto: byrd/Rasmus Laurvig

De 400 fremmødte kunne ikke nå hele den 900 meter lange vej rundt om skolen, men så gik man resten af vejen for at slutte ringen, fortæller skolebestyrelsens formand Jann Lund.

Nærheden forsvinder

Politikerne i Aarhus Byråd har på baggrund af massive protester sagt nej til spareforslaget om at lægge skoledistrikter sammen, der ville betyde, at elever kunne risikere at komme til at gå i en anden skole end den lokale. Der er dog stadigvæk et spareforslag på bordet, der går ud på at lægge de 45 folkeskolers administrationer sammen på 20 skoler og lægge administrationen ind under forvaltningen fremfor den enkelte skole.

Video: byrd/Rasmus Laurvig

"Det vil være en kraftig forringelse. Som selvstændig mekaniker ved jeg, hvor vigtigt det er at have mit team tæt på mig, og hvis skolelederen ikke har den administrative leder tæt på, forsvinder nærheden i samarbejdet. Det er samtidig en yderligere forringelse, at administrationen skal ansættes under forvaltningen," siger Jann Lund, formand for skolebestyrelsen på Tilst Skole.

Foto: byrd/Rasmus Laurvig

"Det er VORES skole, og det er vigtigt, at vores lærere og administration med flere fungerer som en enhed og ikke bliver splittet op, så sammenspillet forsvinder."

Publiceret 18 September 2018 19:43

SENESTE TV