Modelfoto: Mostphotos

Solen kommer tilbage: Så varmt bliver det i Aarhus

DMI lover sommerlige varmegrader tirsdag henover Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Regnfrakkerne og paraplyerne kan godt gemmes væk igen. I hvert fald for en stund. For tirsdag bliver nærmest en sommerlig dag i Aarhus, fremgår det af DMI's vejrudsigt for smilets by. Ifølge den kan aarhusianerne forvente op til 25 grader med tørt og solrigt vejr.

Dermed kan tirsdag ende med at blive endnu en sommerdag, selvom kalenderen officielt siger efterår. En meteorologisk sommerdag er nemlig defineret ved, at der måles over 25,0 grader ved mindst en af DMI's officielle målestationer. Ifølge TV2 er det allerede sket 71 gange i år, og tirsdag kan dermed blive næste i rækken.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: DMI

I Aarhus topper varmen mellem klokken 15 og 18, hvor temperaturen kan snige sig over 25 grader.

I aften kan det ifølge DMI blive skyet, og der kommer måske også lidt regn, men hvis ellers resten af vejrudsigten holder, er der en flot tirsdag i vente.

Publiceret 18 September 2018 06:45

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.