Modelfoto: Mostphotos

Omstridt cykelsti i Aarhus skal asfalteres: Cyklister og gående er forvirrede

JP Aarhus skriver, at Aarhus Kommune har planer om at forbedre omstridt cykelsti på havnen

En cykelsti med tilhørende fortov langs havnefronten har siden åbningen skabt stor forvirring om, hvad der er cykelsti, og hvad der er fortov. Det har skabt problemer, men nu er Aarhus Kommune klar med en løsning. Det skriver JP Aarhus, som kan oplyse, at kommunen har planer om at asfaltere cykelstien.

"Vi skal opgradere havneforbindelsen, så den bliver lavet ordentligt med god asfalt, et bedre underlag, og så det bliver tydeliggjort for alle - også ikke stedkendte - at man træder ud på en cykelsti," fortæller Pablo Celis, der er projektleder hos Aarhus Cykelby, til JP Aarhus.

Det er ellers kun lidt over et år siden, at kommunen brugte 230 millioner kroner på at anlægge havnepladsen, som den kritiserede cykelsti er en del af. Men den store forvirring gør altså nu, at man vælger at bruge ekstra penge på at forbedre cykelpromenaden.

Pablo Celis oplyser til JP Aarhus, at man først går i gang med forbedringerne i løbet af 2019.

jwh

Publiceret 18 September 2018 08:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.