Marc Perera Christensen

Marc Perera Christensen Foto: Aarhus Kommune

Forslag: Nedlæg jobcentre og drop besparelser på børn og ældre

Det er usikkert, hvad jobcentrene bidrager med, mener de borgerlige partier i Aarhus Byråd

Af
Jeppe Rafn

Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance i Aarhus Byråd foreslår, at Aarhus Kommune nedlægger de to jobcentre på Skejbygårdsvej i Risskov og Gunnar Clausens Vej i Viby.

De to jobcentre koster ifølge de borgerlige partier cirka 50 millioner kroner at drive om året, men partierne savner dokumentation for, hvor mange borgere der kommer i arbejde eller uddannelse efter at have været igennem et forløb på de to kommunale jobcentre.

"Det er jo ikke hele beskæftigelsesindsatsen, vi vil nedlægge, men de to gamle amtslige centre, som Aarhus Kommune valgte at beholde, da man nedlagde amterne. Der er ikke skarp dokumentation på, hvad indsatserne på de to centre bidrager til for den enkelte borger, og når vi kigger i sparekataloget, er der værre ting end lukningen af disse centre," siger Marc Perera Christensen (K) til Lokalavisen.

Partierne vil dog bevare blandt andet resourceforløbsenheden på jobcentret i Viby, men det vil ikke være negativt at flytte enheden til en anden adresse, argumenterer de borgerlige, fordi bygningerne på Gunnar Clausens Vej har været stærkt kritiseret af de ansatte.

De borgerlige partier er overbeviste om, at der kan hentes mange penge på at nedlægge de to jobcentre og sælge bygningerne på Gunnar Clausens Vej, som kommunen ejer. Partierne vil bruge pengene på at undgå besparelser på socialområdet, sårbare ældre, vuggestuer og børnehaver.

"Vi har allerede fjernet en del spareforslag ved forhandlingerne i går (mandag), og vi håber med denne finansiering at kunne fjerne noget mere," siger Marc Perera Christensen (K).

Hvad siger de andre partier til jeres forslag?

"Lad mig sige det sådan, at vi ikke er i mål endnu."

Politikerne i Aarhus Byråd indledte i går mandag forhandlingerne om budgettet for de kommende fire år. Går det efter planen, bliver man enige om budgettet på torsdag eller fredag.

Publiceret 18 September 2018 16:39

SENESTE TV