Arkivfoto: Jonas Wrede Hansen

DR i Aarhus rammes markant: Værter undrer sig

Sporten i Aarhus kommer til at opleve at blive beskåret markant. Det får flere til tasterne på Twitter

Af
Jonas Wrede Hansen

Tirsdag er det kommet frem, at DR skal nedlægge cirka 375-400 stillinger på grund af de besparelser, som medieforliget og den nye public service-kontrakt lægger op til. Lige nu er der stormøde hos DR i Aarhus, hvor medarbejderne bliver underrettet om, hvad det kommer til at betyde for deres afdelinger.

Både DR Livsstil og DR Sport ligger i Aarhus, og ifølge en pressemeddelelse fra DR vil begge afdelinger opleve at blive "beskåret markant", som det bliver formuleret.

Det har fået flere DR-ansatte til tasterne på det sociale medie Twitter, hvor blandt andet de kendte journalister Tina Müller og Henrik Liniger, der begge er tilknyttet sporten, undrer sig.

Det er nemlig blot syv måneder siden, at DR valgte at flytte en stor del af medarbejderne til Aarhus, og nu venter store besparelser.

"For syv måneder siden gennemførte DR Sporten en udflytning fra København til Aarhus. Nu venter “massive besparelser” på DR Sporten. I sandhed et turbulent år for min arbejdsplads," skriver Henrik Liniger på Twitter, imens Tina Müller påpeger sin forundring.

"For 2 1/2 år siden fik Sporten besked om, at vi skulle rykke til Aarhus. For syv måneder siden sendte vi live for første gang i Smilets by. Nu er smilet falmet, og den store sparekniv skulle eftersigende ramme Sporten hårdt. Der er noget, der ikke giver mening," skriver den populære sportsvært.

”Der er truffet en politisk beslutning om at reducere DR’s økonomi med 20 procent. Det bliver hårdt, men vi har taget opgaven på os. Samtidig har vi en ambition om at udvikle DR bedst muligt til fremtidige generationer inden for de nye politiske og økonomiske rammer. Vi præsenterer derfor en nytænkt kanalportefølje, hvor vi reducerer antallet af flowkanaler på tv og radio. Baggrunden er både de nødvendige besparelser og at sikre, at DR kan sætte endnu mere tryk på den digitale omstilling. På indholdssiden vil vi satse endnu mere end hidtil på vores styrkepositioner. Det er alt i alt relativt drastiske forandringer, men jeg tror på, at det er de rette,” siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i pressemeddelelsen.

I alt gennemfører DR besparelser for 420 millioner kroner årligt frem til 2021.

Publiceret 18 September 2018 11:00

SENESTE TV