Sådan har det tidligere set ud i en af de andre byer, hvor ’Kør Rent’-touren har været forbi

Sådan har det tidligere set ud i en af de andre byer, hvor ’Kør Rent’-touren har været forbi Foto: GREAT

Elbiler indtager Aarhus:

Prøvekør en af dem helt gratis på lørdag

På lørdag kommer ’Kør Rent’-touren til Store Torv i Aarhus. Alle borgere med interesse for miljøvenlige biler er inviteret til at møde elbil-eksperter og til at prøvekøre en af de mange elbiler, som vil være på pladsen under arrangementet

På lørdag vil der være god mulighed for at blive klogere på elbiler og endda komme til at prøvekøre en, når 'Kør Rent' kommer til Aarhus. Det oplyser arrangørerne bag arrangementet i en pressemeddelelse.

Ideen med ’Kør Rent’ er at komme tættere på elbilen. ’Kør Rent’ kommer i løbet af sensommeren til seks danske byer, hvor der bydes på aktiviteter for alle. Aarhus er Tourens tredje stop.

"’Kør Rent’ opfordrer alle borgere til at deltage i arrangementet. Udover prøvekørsel kan man også udfordre vennerne og familien i et spændende el-racerløb på en mini-bilbane, ligesom alle kan deltage i en konkurrence om at vinde en Renault Zoe elbil i en uge," lyder det i pressemeddelelsen.

’Kør Rent’ teamet er klar på Store Torv fra klokken 10-14 og byder også på en kop kaffe. Tilmelding er ifølge arrangørerne ikke nødvendig.

Sætte skub i salget af elbiler

På dagen vil der være repræsentanter fra forskellige bilmærker og folk fra EU-projektet 'GREAT', som ved en masse om elbiler – og hvad der skal til for at skifte fra fossil- til elbil. Ifølge GREAT gør mange borgere sig tanker om at skifte til elbil, men tøver med at tage springet.

"’Kør Rent’ Touren skal derfor være med til at sætte skub i salget af elbiler," står der i pressemeddelelsen.

På Touren er borgerne inviteret til at møde den miljøvenlige bil, tale med elbileksperter, prøvekøre elbiler og generelt opnå et bedre kendskab til elbilen.

"Transportsektoren er den største udfordring, vi har lige nu i den grønne omstilling. Vi skal have den vedvarende energi ind i bilerne, og vi skal have langt flere elbiler på vejene. Derfor er det et rigtig godt initiativ, når aarhusianerne på lørdag får mulighed for at prøvekøre elbiler via ’Kør Rent’ og også kan få en god snak om de forskellige muligheder, der efterhånden er på markedet i dag," siger Henrik Müller, der er klimachef i Aarhus Kommune, i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 12 September 2018 20:30

SENESTE TV