Kø udenfor Søstrene Grene butikken på Strøget i Aarhus.

Kø udenfor Søstrene Grene butikken på Strøget i Aarhus. Pressefoto

Anna og Clara buldrer frem: Søstrene Grene fordobler overskud

Den aarhusianske kæde har nu over 200 butikker i 15 lande

Af
Jeppe Rafn

Søstrene Grene fortsætter med at tjene penge og åbne nye butikker i Danmark og udlandet.

Selskabet bag Søstrene Grene, SG Holding, har netop fremlagt sit seneste årsregnskab, som viser et overskud på 85 millioner kroner. Det er næsten dobbelt så meget som året forinden, hvor overskuddet var på 46 millioner kroner.

Kunder inde i Søstrene Grene butikken på Strøget i Aarhus.

Kunder inde i Søstrene Grena butikken på Strøget i Aarhus. Pressefoto

Søstrene Grene har i regnskabsåret åbnet 44 nye butikker og er gået ind på fire nye markeder: Østrig, Schweiz, Færøerne og Belgien. Med de nye butikker har kæden nu 216 butikker i femten lande, og man forventer at åbne lige så mange nye butikker i dette regnskabsår.

Søstrene Grene oplyser i en pressemeddelelse, at især deres eget design er populært hos kunderne, som flittigt har besøgt kædens butikker, fordi de oplever nye varer uge for uge. Tidligere på året lancerede Søstrene Grene eksempelvis en helt ny produktkategori til familiens mindste, som blev meget positivt modtaget af kunderne.

Administrerende direktør og medejer af Søstrene Grene, Mikkel Grene.

Administrerende direktør og medejer af Søstrene Grene, Mikkel Grene. Pressefoto

Medejer og administrerende direktør Mikkel Grene fremhæver virksomhedens kultur som årsag til, at det går godt for Søstrene Grene, som har hovedkontor i Aarhus og åbnede sin første butik på Strøget i Aarhus i 1973.

"Vi er stolte af at have en tydelig søsterånd, som vi kalder Søstrene Grene-kulturen, hvor værdier som fornyelse, glæde og kreativitet alle står stærkt, så den enkelte kollega føler arbejdsglæde, motivation og sammenhold. Anna og Claras forunderlige verden skal være rammen for både vores kunder, men også vores kolleger, og derfor er vores tilgang til ledelse og kultur altafgørende. Det hele handler om mennesker," siger Mikkel Grene, som er søn af grundlæggerne.

Om Søstrene Grene

    Søstrene Grene er en dansk detailkæde, der ønsker at forskønne hverdagen med æstetiske designs, kreativitet, glæde og hygge. Butikkerne tilbyder et stort sortiment af produkter inden for kategorierne bolig og interiør, køkken, hobby og gør-det-selv, festartikler og gaveindpakning, skole og kontor, børn og leg samt sæson-produkter. Med et fornyende sortiment og priser, der aldrig er højere, end de behøver at være, ønsker den familieejede virksomhed at skabe en vidunderlig verden, hvor gode fund kan gøres, og kreativiteten trives. Omdrejningspunktet for brandet er historien om de to karakterer Anna og Clara Grene; to ældre søstre, der passioneret arbejder for at skabe små, vidunderlige lyspunkter i hverdagen. Inspirationen til søstrene er fundet i Grene-familien, der grundlagde Søstrene Grene i 1973, og som stadig ejer og driver virksomheden i dag. Søstrene Grene har mere end 216 butikker fordelt på 15 lande, og der åbner løbende nye.

    Kilde: Søstrene Grene

Publiceret 12 September 2018 09:03

SENESTE TV