Arkivfoto: Nils Meilvang/Scanpix Denmark

Aarhusiansk medstifer af Alternativet forlader Folketinget og bliver direktør

Josephine Fock fra Aarhus bliver ny direktør for Dansk Flygtningehjælps integrationsafdeling

Josephine Fock, der stammer fra Aarhus og blev valgt ind i Folketinget i Østjyllands Storkreds, bliver ny direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp. Det oplyser den humanitære organisation i en pressemeddelelse. Dermed betyder det, at den aarhusianske medstifter af Alternativet forlader Folketinges for at starte i sit nye job.

”Beslutningen har været svær, fordi jeg er stolt af at have været med til at starte Alternativet, men det her er en så superinteressant stilling, som indeholder alt det, jeg brænder for: at hjælpe mennesker, der er flygtet her til landet og som står i en utrolig sårbar situation – og samtidig får jeg mulighed for at arbejde med et dedikeret hold og indgå i en meget inspirerende ledelsesgruppe,” fortæller Josephine Fock i pressemeddelelsen.

Josephine Fock er uddannet jurist og arbejdede før sin tid i Folketinget inden for fagbevægelsen blandt andet som chef for OAO, Offentligt Ansattes Organisationer, som er en paraplyorganisation med ca. 400.000 offentligt ansatte LO-medlemmer.

Hos Dansk Flygtningehjælp glæder man sig over, at det har været muligt at rekruttere Josephine Fock og ser hende som en stærk fortaler for flygtninges rettigheder.

”Josephine har årelang erfaring med ledelse bag sig, inden hun kom i Folketinget, og der er brug for en stærk profil, der kan løfte integrationsområdet og det frivillige engagement endnu højere i hele landet. Vi er meget glade for at få Josephine som endnu en ny stærk leder og kollega i Dansk Flygtningehjælp,” siger generalsekretær Christian Friis Bach i pressemeddelelsen.

Josephine Fock starter i stillingen hos Dansk Flygtningehjælp d. 1. november, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

.

Dansk Flygtningehjælp

    Dansk Flygtningehjælp blev stiftet i Danmark i 1956 og er i dag Danmarks største internationale humanitære organisation med flere end 7000 medarbejdere, der hjælper flygtninge og internt fordrevne i mere end 35 lande verden over.

    I Danmark er Dansk Flygtningehjælps integrationsafdeling landsdækkende og inkluderer Lærdansk, Integrationsnet, TolkeService, Center for Udsatte Flygtninge og Frivilligafdelingen. Integrationsafdelingen består udover 8.500 frivillige af omkring 650 medarbejdere.

    I vores internationale såvel som nationale arbejde, er vores vision at sikre et værdigt liv for alle på flugt

Kilde: Dansk Flygtningehjælp

Publiceret 10 September 2018 17:03

SENESTE TV