Hele Østjylland oplever stigende priser på sommerhuse.

Hele Østjylland oplever stigende priser på sommerhuse.

Stigende priser på sommerhuse

Aarhus er den kommune i Østjylland, der har trukket områdets højeste sommerhuspriser

sommer Et sommerhus med havudsigt og svømmepøl, og på størrelse med Marselisborg Slo,t eller en lille, interimistisk hytte med halvutætte karme om vinduerne, der sikrer en naturlig aircondition på alle årstider.

Sommerhusmarkedet er mange ting, og selvom der ikke er langt mellem de østjyske sommerhusområder, er forskellen på, hvor langt sommerhus-budgettet rækker, stor.

Aarhus er den kommune i Østjylland, der i årets første halvdel har trukket områdets højeste priser, mens sommerhuskøberne i Norddjurs Kommune er sluppet billigst.

I Norddjurs, der bl.a. tæller sommerhusområdet omkring Glesborg på nordkysten og ude på næsetippen ved Grenaa Strand, har en gennemsnitlig sommerhuskvadratmeter nemlig kostet 13.200 kroner. Det svarer til, at et fritidshus på 70 kvadratmeter er gået for 924.000 kroner, viser tal fra Boliga.dk.

Egå og Malling

Det er under det halve af det, som køberne har givet i Aarhus Kommune, der tæller ferieområderne ved Egå og Malling helt ud til kysten. Her er en kvadratmeter sommerhus nemlig i gennemsnit solgt for 30.944 kroner i årets første halvdel - eller hvad der svarer til, at et fritidshus på 70 kvadratmeter er gået for små 2,2 millioner kroner.

-vik

Priserne

Aarhus: 30.944 kr

Odder: 20.037 kr.

Syddjurs: 16.724 kr.

Silkeborg: 16.686 kr.

Norddjurs: 13.200 kr.

*Boliga har opgjort den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris for sommerhuse solgt i almindeligt frit salg i første halvår 2018. Der er kun medtaget kommuner med min. 20 sommerhushandler.

Publiceret 09 September 2018 09:00