En velbesøgt Food Festival har fundet en danmarksmester i hotdog

Trods regnvejr har mindst 28.000 gæster besøgt Food Festival på Tangkrogen, der søndag kårede Me Mu som landets største hotdog-mester

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Food Festival lukkede søndag 9. september efter en solskinseftermiddag og en velbesøgt hotdogkonkurrence: DM i Hotdog.

Festivalen direktør, Anna Lund, var på den røde løber sammen med sin hotdoghund, der er konkurrencens nye maskot. Og hun var tilfreds med festivalens forløb:

"Vi er i fuld gang med at tælle, hvor mange gæster, vi har haft, og er nået til 28.000," sagde hun.

"Vejret har drillet os. Vi åbnede i silende regn og havde ikke så mange gæster til åbningsbrunchen, som vi kunne ønske, men de kom raslende senere," mener Anna Lund.

Efter en fem timer hård kamp, kan Me Mu nu kalde sig danmarksmester det næste års tid. Modstanderne var blandt andet stjernerestauranter som Gemyse, Formel B, Restaurant Barr og Tree Top.

Efter en fem timer hård kamp, kan Me Mu nu kalde sig danmarksmester det næste års tid. Modstanderne var blandt andet stjernerestauranter som Gemyse, Formel B, Restaurant Barr og Tree Top. Foto: Food Festival

Food Festival har tidligere været oppe på 35.000 gæster, og fik efterfølgende kritik for at have lange køer og for få smagsprøver.

"Vi vil hellere have 28.000 tilfredse gæster end mange tusinde utilfredse. Det vigtige er, at vi er med til at skabe nye netværk og ny udvikling i fødevarebranchen. Vi kan først se resultatet af det i løbet af året," forklarer direktøren, der har stået i spidsen for festivalen i syv år.

Hun har i den periode oplevet mange fødevareentreprenører etablere sig og få succes.

"Vi har også været med til at løfte hotdogs fra at være en ussel spise til at blive herlig gourmet og en sjov konkurrence med masser af energi," sagde Anna Lund og satte sin hotdoghund ind i dens helt eget loungeområde i hotdogteltet.

Mens den tog en slapper, var Anders Lund Madsen og Tim Vladimir i fuld gang med at fortælle gæsterne om konkurrencens forskellige indslag.

DM i hotdog

Kähler var den lokale deltager i konkurrencen, men måtte se sig slået af holdet fra Vejle og restaurant Me Mu.

Saltsyltede citroner, gammel knas, blåskimmel, chipoltle, en creme på bagte skovæbler, løvstikkemayonaise, confiteret citron, syltet grønkarsekapers og eddikekogte sennepskorn er nogle af de ingredienser, Me Mu’s hotdog består af.

Sådan ser en vinder ud. Den består af saltsyltede citroner, gammel knas, blåskimmel, chipoltle, en creme på bagte skovæbler, løvstikkemayonaise, confiteret citron, syltet grønkarsekapers og eddikekogte sennepskorn.

Sådan ser en vinder ud. Den består af saltsyltede citroner, gammel knas, blåskimmel, chipoltle, en creme på bagte skovæbler, løvstikkemayonaise, confiteret citron, syltet grønkarsekapers og eddikekogte sennepskorn. Food Festival

”Det er fantastisk det her! Og ja, så er vi bare glade for at vinde. Vi er stolte og glade i hele Me Mu familien,” sagde Lasse Starup om sejren.

Det var dog ikke uden hård kamp, at Me Mu nu kan kalde sig danmarksmester det næste års tid. For modstanderne var blandt andet stjernerestauranter som Gemyse, Formel B, Restaurant Barr og Tree Top.

Haraldskær Sinatur Hotels hotdog var den, der solgte mest under arrangementet, og vandt dermed titlen som Årets Hotdogkonge. Over 250 hotdogs blev langet ud til folk på Food Festival.

Dermed bidrog restauranten kraftigt til, at i alt 181.110 kroner blev samlet ind til Care Danmark, som fik alle pengene fra salget af de ekstraordinære hotdogs.

Vinderen af prisen som den mest innovative hotdog gik til Gemyse, der havde lavet en hotdog med en vegansk pølse, brød inspireret af surdejsbrød med kimchi samt alt godt grøn fra Gemyses køkkenhave i København.

Bevar pølsevognen

Hotdog DM er startet af Børsens madanmelder Ole Troelsø, fordi han var frustreret over den danske pølsevogns deroute.

Der var mange fantasifulde indslag i DM i Hotdog. Denne her med blomster.

Der var mange fantasifulde indslag i DM i Hotdog. Denne her med blomster. Foto: Food Festival

”Pølsevognen var ved at forsvinde, fordi alt for mange solgte pølser og hotdogs i elendig kvalitet. Men pølsevognen er det danske gadekøkken. Min idé var meget simpel. At få nogen af landets bedste kokke til at kaste deres kærlighed og stjernestøv på hotdoggen. For uanset om du er høj eller lav, uanset om du som kok laver gåselever og pighvar til hverdag, så mødes vi alle, når aftenen er slut i pølsevognen”, forklarer Ole Troelsø, som sad med i dommerpanelet.

Publiceret 09 September 2018 19:40

SENESTE TV