Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen/Ritzau Scanpix

Aarhusianer valgt som ny formand for DR

Salling-direktør Marianne Bedsted bliver fra årsskiftet ny formand for DR, oplyser Kulturministeriet

"Fra 1. januar 2019 sætter direktør Marianne Bedsted sig i formandsstolen i DR’s bestyrelse." Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Salling-direktøren afløser dermed Michael Christiansen, som ellers har siddet som DR's formand i næsten ti år.

”Jeg ser utroligt meget frem til fra årsskiftet sammen med DR’s øvrige bestyrelse, ledelsen og de mange dygtige medarbejdere at udvikle DR videre som en kulturinstitution - kendetegnet af kvalitetsindhold, relevans og nærvær. DR vil også fremover indtage en unik position i danskernes hverdag som public service-institution i et foranderligt medielandskab, hvor konkurrencen om borgernes opmærksomhed og tid aldrig har været større,” lyder det fra Marianne Bedsted i pressemeddelelsen.

Kulturministeren glæder sig

Mette Brock (LA), der er landets kulturminister, fortæller i pressemeddelelsen, at hun føler, at Marianne Bedsted er den rette til formandsposten.

"Marianne Bedsted er en kæmpe kapacitet og stærkt forankret i kulturlivet. Hun evner at skabe resultater i kulturlivet. Marianne Bedsted har desuden massiv ledererfaring og en særlig sans for udvikling og for at finde nye veje. Jeg er glad for, at hun har sagt ja til at tage opgaven på sig fra januar og de kommende fire år, og at hun samtidig følger arbejdet i bestyrelsen allerede her i efteråret,” fortæller hun.

Marianne Bedsted er nuværende direktør i Salling og har tidligere været direktør for Musikhuset Aarhus. Hun kommer desuden fra en post so, bestyrelsesformand for Den Jyske Opera og er medlem af bestyrelsen i Copenhagen Contemporary og Musikken Hus.

jwh

Fakta

DR ledes af en bestyrelse på 11 medlemmer, som vælges for en periode på fire år. Tre medlemmer, heriblandt formanden, bliver udpeget af kulturministeren, seks af Folketingets største partier og to af medarbejderne i DR. Sidst på året udpeges de øvrige medlemmer til DR’s bestyrelse.

Kilde: Kulturministeriet

Publiceret 07 September 2018 12:28

SENESTE TV