Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille (LA)

Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll Bille (LA) Foto: Steen Brogaard

Økonomiministeren: Politikerne i Aarhus har ført vælgerne bag lyset

Der har aldrig været lagt op til, at Aarhus skulle modtage 200 millioner kroner ved en udligningsreform, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Af
Jeppe Rafn

Det var ren fantasi, da Aarhus Byråd tilrettelagde sit budget og kalkulerede med en ekstra årlig indtægt på 200 millioner kroner om året igennem en ny udligningsordning mellem kommunerne.

Det skriver Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i et læserbrev på stiften.dk.

De aarhusianske politikere har gentagne gange forklaret, at man regnede med, at Folketinget ville vedtage en udligningsreform, der ville give Aarhus Kommune en ekstra indtægt på mindst 200 millioner kroner om året.

Som de fleste efterhånden nok har hørt, blev der ikke vedtaget en udligningsreform, og Aarhus Kommune står nu og mangler de 200 millioner kroner om året, politikerne budgetterede med. Derfor har man sendt et sparekatalog i høring, der blandt andet indeholder besparelser på skoleområdet, som møder voldsom kritik.

Hvad værre er, ifølge Økononimisteren, så har der aldrig været udsigt til, at Aarhus Kommune ville få en årlig gevinst på 200 millioner kroner om året ved en ny udligningsreform. Tværtimod. Forud for en ny udligningsreform var der fem modeller i spil, der alle gav Aarhus til et tab på mellem 25 og 182 millioner kroner.

"Sidste år påpegede jeg i Altinget, at Aarhus-politikernes dispositioner var ekstra problematiske lige før et kommunalvalg, fordi de risikerede at føre vælgerne bag lyset. Og det er jo sådan, det er gået: Den røde højborg på rådhuset i Aarhus gamblede med borgernes penge, fordi den var mere optaget af at genvinde magten efter kommunalvalget end at føre en ansvarlig økonomisk politik," skriver Simon Emil Ammitzbøll-Bille i læserbrevet.

Publiceret 30 August 2018 06:34

SENESTE TV