Foto: Aarhus Kommune/Mostphotos

S om ny skolestruktur: "Vi afventer stadigvæk, at høringsperioden er afsluttet"

Socialdemokratiet vil endnu ikke forholde sig til, om spareforslaget til ny skolestruktur er dødt

Af
Jonas Wrede Hansen

Adskillige partier i Aarhus Byråd har allerede inden høringsperioden er forbi været ude at sige, at de ikke kan støtte forslaget i sparekataloget, der handler om at oprette større skoledistrikter i kommunen. Venstre og Konservative oplyste tidligere på ugen, at man var imod spareforslaget. SF og Enhedslisten har onsdag i hver deres pressemeddelelse kaldt forslaget for dødt, og overfor JP Aarhus oplyser både Knud N. Mathiesen fra DF og Eva Borchorst Mejnertz fra De Radikale, at de heller ikke kan støtte op om det nuværende forslag.

Socialdemokratiet vil dog endnu ikke forholde sig til, hvorvidt forslaget er dødt eller stadigvæk kan blive til noget. Det oplyser partiets politiske ordfører, Anders Winnerskjold, til Lokalavisen Aarhus.

"Vi afventer stadigvæk, at høringsperioden løber ud," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.

Savner realisme og ansvar

Anders Winnerskjold fortæller samtidig, at de hos Socialdemokratiet savner alternative spareforslag fra de partier, som har afvist en ny skolestruktur.

"Vi savner noget realisme og at der bliver taget noget ansvar fra de respektive partier, som allerede inden høringsperioden er slut har været ude at afvise skolestruktur-ændringen. Hvor skal pengene så komme fra? Vi skal jo trods alt have balance i vores budgetter," lyder det fra Socialdemokratiets politiske ordfører i Aarhus kommune.

SF har været ud at sige, at man hellere vil hæve skatten end at spare på skoleområdet. Men det forslag er ikke særlig realistisk, mener Anders Winnerskjold.

"Det er har jo ikke nogen politisk gang på jorden. Der er ikke noget politisk flertal for det, og det er heller ikke en god idé. Det er en meget ineffektiv måde at kradse penge ind på. Hvis man for eksempel hæver skatten i 2019 med 0,2 procent, så får man omkring 170 millioner kroner ud af det, men Aarhus Kommune vil kun få cirka 17 millioner kroner ind. Så på den konto er det ikke en særlig effektiv måde at få penge," forklarer Anders Winnerskjold.

Ærgerligt at partierne blander sig

I det hele taget synes den socialdemokratiske ordfører, at det er forkert, at partierne har valgt at blande sig i spareforslagene, før høringsperioden er forbi.

"Det, synes jeg, er ærgerligt. I min optik er det en del af en høringsproces, at man ikke blander sig politisk for at give plads til folk, der både kan være for eller i mod og komme med en række forskellige input," fortæller Anders Winnerskjold og fortsætter:

"Vi er jo heller ikke blinde for, at vi ved, at der er forældre, som er imod skolestruktur-forslaget, men vi synes stadigvæk, at man skal respektere høringsprocessen."

Publiceret 29 August 2018 17:54

SENESTE TV