Foto: Mostphotos

Aarhusiansk virksomhed solgt for trecifret millionbeløb

Firtal Group, der har base i Lystrup, er blevet solgt til Matas

Det er gået stærkt for de to aarhusianske iværksættere Mikkel Salling og Jesper Ernst Hvejsel, efter de for et par år siden var med i DR-programmet Løvens Hule med deres iværksætter-idé. Nu er deres firma Firtal Group, der driver Helsebixen.dk og en række andre webbutikker inden for sundhed og velvære, blevet solgt til Matas for 130 mio. kr. Det oplyses i en fondsbørsmeddelelse, skriver Finans.

Firmaet er beliggende i Lystrup og har 45 medarbejdere ansat.

Efter firmaet medvirkede i DR-programmet 'Løvens Hule' investerede Jesper Buch, Tommy Ahlers og Christian Stadil i firmaet, hvilket betyder, at de tre 'løver' fra programmet har modtaget en andel af salget.

Overfor Ekstra Bladet forklarer de to stiftere af Firtal Group, at de skal fortsætte i firmaet de næste fem år, og opnår de nogle mål, vil de modtage en bonus på 20 millioner kroner. Samtidig har de som en del af købsprisen fået aktier i Matas for 20 millioner kroner.

"Som vi står lige nu, har vi lavet en plan for, hvor vi skal flytte os hen de næste fem år. Det er selvfølgelig drevet af, at vi bliver ved med at dele de visioner. Samtidig træder vi ind og bliver ret store investorer i Matas, så vi har en stor interesse i at det lykkedes," siger Mikkel Salling til Ekstra Bladet.

jwh

Publiceret 29 August 2018 20:58

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.