Journalist Kim Skovrup har været inkarneret AGF-fan i tykt og tyndt siden 1980. I denne klumme vil han med fan-fingre skrive om livet som supporter af ’De Hviie’ fra Fredensvang.

Journalist Kim Skovrup har været inkarneret AGF-fan i tykt og tyndt siden 1980. I denne klumme vil han med fan-fingre skrive om livet som supporter af ’De Hviie’ fra Fredensvang.

AGF-klumme: Historisk god sæsonstart giver næring til top 6-drømme

En stime på syv kampe uden nederlag, og flere er helt sikkert på vej. Det bliver sgu i denne sæson, vi når top 6. Endelig

Af
Kim Skovrup Andersen

Klumme Sikke en sæsonstart! Syv kampe i træk uden nederlag mod hold som FC Midtjylland, FC København og FC Nordsjælland. Læg dertil fire clean sheets af en til tider storspillende Aleksandar Jovanovic, som ovenikøbet har taget to straffespark.

Jeg kan ikke få mine GF-arme ned og har faktisk svært ved at huske, hvornår 'De Hviie' har haft så fin en sæsonstart som i år. Det må have været i de FAN-tastiske 1980'erne med mine all-time favoritter John Stampe og Troels Rasmussen eller i de næsten lige så gode 1990'ere med Torben Piecknik og Lars Windfeld.

Og det er ikke tilfældigt, at jeg nævner disse defensive dirigenter, for de er ofte nøglen til succes.

I dag er det Nicklas Backman og Aleksandar Jovanovic, som har sørget for denne dejlige defensiv. Derudover synes jeg, at Mustafa Amini har været uovertruffen i sæsonens første syv kampe. Spillere som Jens Stage, Jakob Ankersen, Mustapha Bundu og Bror Blume har også glimtet lejlighedsvis, og når så Tobias Sana kommer op i fulde omdrejninger, kan det godt gå hen og blive ret stort.

Så er der nogle kommentatorer og eksperter, der kalder AGF's spil for kedeligt. Jeg kalder det for solidt. Point på kontoen giver selvtillid, og jeg er sikker på, at der hele tiden bliver bygget på. Og hvis der lige bliver købt en enkelt målfarlig angriber, inden tranfervinduet lukker, ville det være fremragende.

Hov, jeg glemte helt chefen for det hele, David Nielsen. Han har selvfølgelig en afgørende stor betydning for den nuværende succes. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke var den store fan af den tidligere Lyngby-træner fra dag 1, men den vilde nordjyde er vokset på mig. Jeg var ikke imponeret over det ret tamme efterår, han og holdet præsterede i efteråret 2017. Men med det sprudlende forår og efter det første afsnit af Eurosports AGF-dokumentar - 'AGF – mellem håb og håbløshed' - kan man jo ikke undgå at holde af ham med vilde peptalks på nordjysk-engelsk. Et must for enhver AGF-fan at se, hvis du ikke allerede har gjort det. Modsat 'Randers Backstage', som Eurosport lavede i sidste sæson, ser det ud til, at vi skal følge et hold på vej mod noget stort.

Nu venter der nogle kampe mod Vendsyssel og Horsens, og hvis de fornuftige takter forsætter dér med 4-6 point, tror jeg sgu, det endelig bliver denne sæson, vi når top 6.

To af hovedpersonerne bag AGF's succesfulde sæsonstart, Jens Stage og cheftræner David Nielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

To af hovedpersonerne bag AGF's succesfulde sæsonstart, Jens Stage og cheftræner David Nielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Jens Stage scorede for anden kamp i træk. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jens Stage scorede for anden kamp i træk. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Publiceret 24 August 2018 23:00

SENESTE TV