Skoleleder Torben Mervig klippede snoren til Trige Rullesportspark.

Skoleleder Torben Mervig klippede snoren til Trige Rullesportspark.

Nyt samlingspunkt i Trige:

Nu ruller det

Efter flere års planlægning og arbejde er Trige Rullesportspark nu en realitet

Af
Kim Skovrup Andersen

Det hører til sjældenhederne, at man ser en skoleleder på et skateboard.

Men det var dét, man kunne opleve til indvielsen af Trige Rullesportspark i torsdags, da Torben Mervig viste sine evner med rullebrættet.

Inden Bakkegårdsskolens skoleleder klippede den røde snor, roste han initiativet, som har været flere år undervejs.

"Grunden til, at vi kan stå her i dag er i virkeligheden, at der for to år siden var fire drenge, som fik en rigtig god idé. De var helt vilde med at skate og kunne godt tænke sig, at der var et sted, man kunne hænge ud og hygge sig og skate. Så henvendte de sig til lederrådet herude og fik hjælp til at lave en god ansøgning. Det her er helt fantastisk, fordi denne her skatebane er bygget af unge og for unge," lød det fra skolelederen.

Trige Rullesportspark ligger i forlængelse af multibanen og erstatter en gammel, ramponeret basketballbane.

"Det er virkelig et projekt, der er blevet til i fællesskab, og det betyder, at vi alle har et sted, hvor vi kan hygge os. Vi kan bruge den i skolen, i klubben og i fritiden. Det er vigtigt, at det her sted er et sted, hvor alle kan få lov til at være uanset hvor gammel, man er. Det skal være et sted, hvor alle har lyst til at komme," sagde skolelederen i sin tale og roste også de lokale unge, Peter Præst (Sognepræst Peter Viuff, red.) et lokalt asfaltfirma samt projektleder Mette Jørgensen.

Pris 280.000 kroner

Sidstnævnte har været tovholder og er med til at gennemføre projekter, som lederrådet i Trige planlægger. Hun er ansat ved Aarhus Kommunes SUB-midler, der skal styrke fritids-og forenings livet i udsatte boligområder.

"Banen er blevet bygget efter fire workshops, og den har kostet 280.000 kroner. De unge har selv bygget og designet den, og jeg synes, det har været et super godt lokalt projekt, som har samlet området. Den er blevet til i samarbejdets ånd. Det er skønt at se færdigt, og den bliver allerede brugt rigtig meget. Vi håber alle, der kan blive skabt noget forankrende, og derfor tilbyder vi også låne-boards, som fritidsklubben kommer til at have stående, så alle får mulighed for at skate," fortæller hun.

To af de unge, der har været med til at bygge banen er Daniel Ciciudean og Moustafa Haidar.

Begge var meget begejstrede for Trige nye samlingspunkt:

"Det er sjovt. Jeg har været her hver dag, men det har været hårdt at være med til at bygge banen," sagde 11-årige Daniel Ciciudean, som går i 5.Y.

"Der sker en masse her i Trige, og de er i gang med at ordne flere ting, og det er fedt. Jeg tror aldrig, jeg kommer til at flytte fra Trige. Jeg elsker byen," fastslog 12-årige Moustafa Haidar.

Publiceret 21 August 2018 21:15

SENESTE TV